Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Boeregoed BuurtKas definitief open

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe BoereGoed Buurtkas officieel geopend door Wethouder Marga de Goeij en beleidsmedewerker Marijke Verheul van de gemeente Westland. De beide dames mochten de eerste twee kroppen sla oogsten.



Een paar honderd mensen heeft een kijkje genomen in de kas en een groot aantal daarvan deed mee aan een speurtocht door de kas. Een aantal kinderen deed mee aan de wedstrijd om de grootste zonnebloem te telen. Op de parkeerplaats van Tuincentrum de Carlton, waaraan de Buurtkas grenst, vond parallel een streekmarkt plaats.



Een nieuwe Buurtkas
Met de nieuwe buurtkas heeft BoereGoed weer een eigen stek. Enthousiaste vrijwilligers beheren de kas en de teelt en er staan nu al zo'n 20 verschillende gewassen. Het unieke van BoereGoed is dat mensen uit verschillende achtergronden en met verschillende kwaliteiten elkaar ontmoeten en samenwerken aan sociale integratie en aan gezonde producten. BoereGoed biedt in de Buurtkas werkervaringsplaatsen aan mensen die door een gedrags- of sociale beperking moeilijker kunnen meekomen in de gewone arbeidsmarkt of het onderwijs. Samen met andere deelnemers, vrijwilligers, zoals ex-telers, en begeleid door professionals uit de zorg, kunnen zij in een prettige omgeving werkervaring opdoen en vooral zichzelf zijn.



BoereGoed Partnerbedrijven
Verschillende bedrijven ondersteunen dit project met bijvoorbeeld materialen of zaden en zijn ''BoereGoed Partner bedrijf'' geworden. Deze bedrijven werden tijdens de opening ook in het zonnetje gezet. Ook de gemeente Westland draagt dit project van BoereGoed een warm hart toe en heeft de unieke samenwerking in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beloond met een subsidie uit het Innovatiefonds Sociaal Domein.



Vrijwilligers met ''groene handen'' gezocht
BoereGoed zoekt nog mensen die het leuk vinden die op gezette tijden een handje willen helpen in de kas, maar die het ook leuk vinden om hun medemens te helpen. Op dinsdagmorgen en zaterdagmorgen om 10 uur kunnen geïnteresseerden een ''bakkie doen'' aan de kas aan de Naaldwijkseweg 257a in 's Gravenzande (ingang bij parkeerterrein van Tuincentrum De Carlton).

Voor meer informatie:
BoereGoed
Woudtzicht 21, 2678 NG De Lier
0174 725 205
info@boeregoed.nl
www.boeregoed.nl
Publicatiedatum: