Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle proef gebruikt hommels als overdrager micro-organisme

Bee Vectoring Technologies heeft de positieve resultaten van een proef met hun gepatenteerde gewassen productiesysteem onder aardbeientelers in Florida bekend gemaakt.


De proeven zijn uitgevoerd in Plant City, onderdeel van Hillsborough County, Florida. Dit is de regio waar in de winter de meeste aardbeien worden geteeld: jaarlijks ongeveer 20 miljoen aardbeien op 11.000 hectare. Drie bekende telers, die samen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van de productie in de regio, hebben 
het zogenaamde BVT Systeem getest. Dit systeem bestaat uit een korf met hommels waarin een gepatenteerde dispenser technologie is geïnstalleerd. Hiermee wordt het voor planten goede micro-organisme CR7 door de hommels overgebracht op de gewassen. Deze techniek kan de oogst van het testbedrijf verhogen en is daarom geschikt voor commerciële bedrijven. De gewassen waarmee de test is gedaan zijn beoordeeld op (a) controle van de grauwe schimmel "Botrytis", die zorgt voor vruchtrot en een kortere houdbaarheid en (b) de mogelijkheid om door middel van dit systeem de verkoopbare oogst te vergroten.



"Dit zijn belangrijke resultaten en deze bevestigen dat de positieve resultaten die we in de veldproeven hebben gezien ook van toepassing zijn op commerciële bedrijven," zegt Ashish Malik, directeur van BVT. "We hebben kunnen laten zien dat het BVT systeem de oogst verhoogt, zelf als grauwe schimmel wordt geconstateerd. Dit laat zien dat ons systeem voor iedere teler voordelen heeft, ongeacht of grauwe schimmel niet, matig of zeer aanwezig is. Daarnaast kunnen telers met dit systeem zelf beslissen in welke mate ze chemische bestrijdingsmiddelen willen gebruiken."



Jay Sizemore, eigenaar van JayMar Farms, een van de bedrijven die meededen aan de proef: "Deze resultaten zijn zeer bemoedigend. Teelbedrijven zoeken altijd nieuwe manieren om zichzelf te verbeteren, ook omdat de winstmarge steeds kleiner wordt. Toen ik over dit systeem hoorde, wou ik het gelijk graag uitproberen en ik ben blij te zeggen dat de proef mijn goede gevoel over dit systeem bevestigd heeft. Het mooie aan dit systeem is dat het een compleet natuurlijke manier is om de een betere aardbeienoogst te krijgen." 



Malik voegt toe: "Gebaseerd op de resultaten bij de drie testbedrijven zou Plant City met dit systeem 1,2 tot 5,8 miljoen meer aardbeien kunnen produceren en dus tussen de $10 miljoen (€8,9 miljoen) en $50 miljoen (€44,6 miljoen) meer omzet kunnen produceren. We zijn onze drie testbedrijven erg dankbaar dat ze hebben meegewerkt aan dit project en hopen met hen in gesprek te blijven over hoe we ons systeem ook op lange termijn kunnen toepassen in hun bedrijven."

"Grote commerciële proeven zijn de laatste fase van de productontwikkeling voordat een product op de markt wordt gebracht. We verwachten dat deze laatste testen de vraag naar onze producten verder doet toenemen, zodat we deze producten op de markt kunnen brengen," vertelt Malik.

Bij de eerste proef op Jaymar Farms op 40 hectare werd het gebied in drie vlakken verdeeld: het eerste vlak werd alleen met schimmelbestrijdingsmiddelen behandeld, op het tweede vlak werd het BVT systeem gebruikt in combinatie met dezelfde mate bestrijdingsmiddelen als in het eerste vak en het derde vak werd het BVT systeem met maar 50% van de bestrijdingsmiddelen gebruikt.
  • De twee secties waar het BVT systeem werd gebruikt werd de grauwe schimmel Botrytis minder vaak geconstateerd (3% tegen 13%)
  • De sectie waar het BVT systeem werd gebruikt in combinatie met 50% van de normaliter gebruikt schimmelbestrijdingsmiddelen had de beste oogst, 26% meer dan wanneer er alleen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • De sectie waar het BVT systeem werd gebruikt in combinatie met een volledige hoeveelheden bestrijdingsmiddelen produceerde 6% meer verkoopbare aardbeien dan wanneer er alleen maar bestrijdingsmiddelen werden gebruikt.
Bij het tweede testbedrijf werd de proef uitgevoerd op 20 hectare dat in drie vlakken werd verdeeld: een vlak waar alleen chemische schimmelbestrijdingsmiddelen werden gebruikt en bij de andere twee werd het BVT systeem gebruikt in combinatie met bestrijdingsmiddelen.
  • In alle vlakken was er minder grauwe schimmel aanwezig
  • De twee vlakken waar het BVT systeem werd gebruikt produceerden 6% en 24% meer opbrengst dan het vlak waar alleen bestrijdingsmiddelen gebruikt werden.
  • De vlakken waar het BVT systeem gebruikt werd produceerden gedurende het seizoen 11% meer aardbeien per kavel dan het vlak waar het BVT systeem niet werd gebruikt.
De proef bij de derde teler werd uitgevoerd op 10 hectare dat verdeeld was in twee vlakken: een waar chemische middelen gebruikt werden en een waar het BVT systeem in combinatie met dezelfde hoeveelheid chemische middelen gebruikt werd.
  • Bij beide vlakken kwam grauwe schimmel minder voor
  • Het vlak waar het BVT systeem werd gebruikt had een 29% hogere opbrengt dan het vlak waar alleen chemische middelen werden gebruikt.
Gedurende de komende 6 maanden zal het bedrijf zijn plannen om het systeem op de markt brengen, zoals het bedrijfsmodel, de prijsstelling en afspraken met distributiepartners, afronden. Bovendien is het bedrijf ook tests met andere gewassen aan het plannen, zoals zonnebloemen in de Verenigde Staten en aardbeien en tomaten in Europa.

Voor meer informatie:
Bee Vectoring Technologies International Inc.
T: (647) 660-5119
info@beevt.com
www.beevt.com
Publicatiedatum: