Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele winstmarges voor Canadese opkweker Bevo

Ondanks de lagere verkoop door weersgerelateerde factoren heeft Canadese glastuinder en groentenplanten vermeerderaar Bevo Agro in hun derde kwartaal stabiele winstmarges behouden.

Volgens Bevo werd de groei vertraagd, verschoven rijpingsdata en was de teelt in de hele Pacific Northwest regio laat door de vele sneeuwval en ongewoon lage temperaturen van december tot maart (bijna twee graden onder het gewone seizoensgemiddelde). "Dankzij de klimaatbeheersing in onze moderne kassen konden we de groei enigszins sturen en konden we wat compenseren. Maart-leveringen worden nu in mei gedaan, wat naar verwachting een positief effect zal hebben op onze resultaten in het vierde kwartaal."

Bevo's omzet voor de negen maanden eindigend op 31 maart 2017 van $17.199.698 vertoont dan ook een duidelijke daling ten opzichte van de omzet in dezelfde periode vorig jaar van $18.056.722. "Alhoewel vertraagde leveringen van invloed waren op onze kassen, hadden we het geluk dat de uitbreiding van 8 hectare die grotendeels in september werd afgerond kasgroenten kunnen leveren."

De brutowinst van het bedrijf voor de negen maanden eindigend op 31 maart 2017 was $5.514.027 (32%) in vergelijking met de brutowinst van $5.321.160 (27%) voor dezelfde periode vorig jaar. De winstmarge was dus $192.867 hoger dan vorig jaar, zelfs bij de lagere omzet.

Bedrijfsuitgaven voor de drie maanden kwamen neer op $1.402.770 tegenover $1.306.405 vorig jaar. De geringe stijging is te wijten aan verhoogde afschrijvingen (niet-geldelijke kosten) en rente.


Publicatiedatum: