Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ellepot lanceert papier voor biologische plantenvermeerdering

Grote biologische oogsten zijn nu mogelijk dankzij het nieuwe, volkomen natuurlijk papier van Ellepot voor het opkweken van jonge planten. Ellepot Organic is 's werelds eerste gecertificeerde, duurzaam geoogste en 100% biologisch afbreekbare product.



Gecertificeerd natuurproduct
Ellepot Organic is het eerste inputmateriaal dat gecertificeerd is voor algemeen gebruik bij de biologische productie. De goedkeuring door de Soil Association van het Verenigd Koninkrijk garandeert conformiteit met de hoogste milieu- en maatschappelijke normen. Ellepot gaat nu ook in andere landen achter certificering aan van het biologische papier. 



Het Ellepot Organic papier bevat een sterk en duurzaam niet-geweven materiaal dat als houder en als grondverbeteraar voor het substraat fungeert. Uniek eraan is vooral dat zowel het papier als de niet-geweven inhoud bestaan uit 100% natuurlijke producten, die volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar zijn.

Echte biologische teelt
Ellepot Organic is het resultaat van zes jaar nauwgezette ontwikkeling om in alle fasen van de cyclus te waarborgen dat er aan milieunormen wordt voldaan, inclusief materiaalkeuze, testen, gebruik en hergebruik. 




Het is helemaal gemaakt op basis van houtvezels uit Scandinavische bossen, die volgens de normen van de Forestry Stewardship Council (FSC) worden geteeld.

Algemene geschiktheid
Ellepot Organic is ideaal voor producten en processen waar in elke schakel van de toeleveringsketen duurzaamheid moet worden aangetoond. De certificering van de Soil Association vergemakkelijkt het documentatieproces waardoor er tijd en kosten worden bespaard. Het is geschikt voor alle plantenvermeerdering, vollegrondsteelt en vooral voor de biologische groententeelt.

Voor meer informatie:
Ellepot A/S
Storstrømsvej 55
Denmark - 6715 Esbjerg N
Tel.: +45 7614 7676
info@ellepot.dk
www.ellepot.dk
Publicatiedatum: