Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In Kenia kunnen we veel exoten jaarrond produceren"

Tholen - Voor Kenia is Rusland een stuk belangrijker geworden, sinds ze Europese producten hebben geboycot. In die markt zit nog veel potentie", vertelt Monica M. Kamau van Kankam Exporters. Het Keniaanse bedrijf bestaat sinds 2006. "We telen diverse producten, waaronder Hass en fuerte avocado's. Daarnaast bieden we mango's en verschillende exotische groenten. Belangrijke afnemers zijn Rusland, Duitsland, Spanje Libanon, Nederland en Zuid-Afrika."



Groei

Kankam heeft zelf een areaal van 20 hectare. "Daarnaast leveren diverse kleine telers aan ons die in totaal zo'n 100 hectare hebben. Dit breidt jaarlijks uit, dus het productaanbod neemt toe. De producten die geoogst zijn, worden vervoerd naar verpakkingsfaciliteiten in reefertruck. Na het verpakking worden ze vervoerd naar de haven of luchthaven. Het vervoer gebeurt allemaal gekoeld, om de versheid van de producten te garanderen."



Ze geeft aan dat de belangrijkste concurrenten voor Kenia de landen Peru en Chili zijn. "Een verschil met die markten is dat ze grotere teeltbedrijven hebben. Wij vinden natuurlijk dat de smaak van de producten uit Kenia beter is, vanwege de goede gronden hier. Een groot voordeel van Kenia is dat we veel exoten jaarrond kunnen produceren." Vanaf volgend seizoen zal Kankam ook bewerkte producten gaan exporteren. "We zullen starten met diepvriespulp van mango en andere exoten. Dit geeft mooie groeikansen voor de toekomst."

Voor meer informatie:
Monica M. Kamau
Kankam Exporters Ltd
P.O. Box 10463-00400
Nairobi-Kenya
Tel: +254774769475
info@kankamexporters.com
sales@kankamexporters.com
www.kankamexporters.com/kankamexporters