Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alaska pakt gebrek aan verse groenten aan eigen teelt in kassen

Kassen worden allang in Alaska ingezet om het beperkte teeltseizoen te verlengen daar waar verse producten zeldzaam zijn in een barre omgeving. Maar voor veel afgelegen gemeenschappen die met kostbare geïmporteerde dieselolie hun energie opwekken zijn ze te duur.

De staat Alaska heeft nu een handboek uitgegeven dat scholen en gemeenschappen leert hoe ze kassen kunnen bouwen, die ze met een overvloedig aanwezige grondstof kunnen verwarmen: hout.

Het 98 pagina's tellende handboek komt op het juiste moment nu kassen in deze grote staat om diverse redenen weer aan populariteit winnen, ook door verbeterde technologie en verhoogd bewustzijn volgens de ambtenaren die aan het handboek hebben gewerkt.

Het nieuwe handboek omvat een aantal onderwerpen van gemeenschapsplanning en financieringsmogelijkheden tot kastypes en plantenvoedingsstoffenbeheer, gericht op meer lokaal geteeld voedsel in de keukens en school cafetaria's in Alaska. Het bevat ook programmastudies en casussen van projecten van verschillende scholen, waaronder die van de kleine gemeenschap Prince of Wales Island in het zuidoosten van Alaska waar drie jaar geleden een aquaponics kas van 70 vierkante meter werd geïnstalleerd.

Lees meer op phys.org
Publicatiedatum: