Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Telers tevreden met nieuwe komkommerrassen

De Ruiter heeft vier nieuwe komkommers op de markt gebracht: Dubai, Dutoli, Duriso en Garpo. De Ruiter introduceerde deze rassen met een opvallende campagne, die zijn doel niet gemist heeft. Verschillende bedrijven stappen over op de nieuwe komkommers.

Kwekerij de Punderman: 6 hectare Dubai
Een van de telers die kiest voor het De Ruiter komkommerras Dubai is Maurice Ruhl van Kwekerij de Punderman, onderdeel van Van Gog Kwekerijen. Maurice vertelt: "Dubai staat nu bij ons in een proef en dat gaat heel goed. We gaan in de komende zomerteelt 6 hectare Dubai planten. Dit ras heeft een aantal belangrijke voordelen voor ons, zoals bijvoorbeeld een sterk wortelgestel. De kans op wortelproblemen is hierdoor wat kleiner. Het ras is redelijk sterk tegen mycos en heeft een zeer goede groeikracht, wat voor de hogedraad ook een voordeel is. Daarom wordt Dubai nu ons hoofdras in de hogedraadteelt."

Maatschap Keijsers: 2 hectare Dutoli
Herman Keijsers van Maatschap Keijsers heeft al de nodige ervaring met Dutoli. Hij participeerde in de eerdere screenings van de Ruiter en had daarna een grotere proef in zijn kas staan. Herman vertelt: "In de tweede helft van de teelt bleef het gewas van Dutoli heel open en is heel gemakkelijk te oogsten. En dat scheelt behoorlijk in de arbeidskosten! Daarbij kwam Dutoli in proeven met verschillende rassen als hoogste in productie uit de bus. Dat was de reden waarom wij nu op bijna 2 hectare Dutoli gaan telen in een traditioneel teeltsysteem."Herman is één van de telers die bij zijn bestelling de unieke komkommer zitzak cadeau krijgt. Herman moet het nu nog even doen met een waardecheque, maar de echte zitzak is in aantocht.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: