Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers tevreden met nieuwe komkommerrassen

De Ruiter heeft vier nieuwe komkommers op de markt gebracht: Dubai, Dutoli, Duriso en Garpo. De Ruiter introduceerde deze rassen met een opvallende campagne, die zijn doel niet gemist heeft. Verschillende bedrijven stappen over op de nieuwe komkommers.

Kwekerij de Punderman: 6 hectare Dubai
Een van de telers die kiest voor het De Ruiter komkommerras Dubai is Maurice Ruhl van Kwekerij de Punderman, onderdeel van Van Gog Kwekerijen. Maurice vertelt: "Dubai staat nu bij ons in een proef en dat gaat heel goed. We gaan in de komende zomerteelt 6 hectare Dubai planten. Dit ras heeft een aantal belangrijke voordelen voor ons, zoals bijvoorbeeld een sterk wortelgestel. De kans op wortelproblemen is hierdoor wat kleiner. Het ras is redelijk sterk tegen mycos en heeft een zeer goede groeikracht, wat voor de hogedraad ook een voordeel is. Daarom wordt Dubai nu ons hoofdras in de hogedraadteelt."

Maatschap Keijsers: 2 hectare Dutoli
Herman Keijsers van Maatschap Keijsers heeft al de nodige ervaring met Dutoli. Hij participeerde in de eerdere screenings van de Ruiter en had daarna een grotere proef in zijn kas staan. Herman vertelt: "In de tweede helft van de teelt bleef het gewas van Dutoli heel open en is heel gemakkelijk te oogsten. En dat scheelt behoorlijk in de arbeidskosten! Daarbij kwam Dutoli in proeven met verschillende rassen als hoogste in productie uit de bus. Dat was de reden waarom wij nu op bijna 2 hectare Dutoli gaan telen in een traditioneel teeltsysteem."



Herman is één van de telers die bij zijn bestelling de unieke komkommer zitzak cadeau krijgt. Herman moet het nu nog even doen met een waardecheque, maar de echte zitzak is in aantocht.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: