Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland: slaseizoen is begonnen

Precies op tijd voor de zomerse temperaturen oogsten de groententelers in het Duitse Rheinland weer sla uit de volle grond, meldt het Rheinische Landwirtschafts-Verband (RLV). Kropsla, ijsbergsla, Lollo Rosso, Lollo Bionda, Raisa, krulsla en Romanasla zijn de bekendste soorten. Maar ook 'babyleaf', een mengsel van jonge bladeren van verschillende sla- en koolsoorten, is weer uit Duitse teelt verkrijgbaar. In totaal teelt men in het Rheinland op circa 1.400 hectare sla. Sla kan men altijd het beste zo vers mogelijk eten. Verpakt in een plastic zakje is sla enkele dagen bij lage temperaturen in de koelkast houdbaar. Daarbij zijn bladslasoorten minder lang houdbaar dan kropvormende slasoorten.

Het snijvlak van de stronk moet bij alle slasoorten er altijd licht van kleur en fris uitzien. De bladeren mogen niet slap, vergeeld of bruin zijn.


Publicatiedatum: