Dé website voor de Nederlandse groententeelt

Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lamboseeds project gebaseerd op kleur groente

Zaadbedrijf Lamboseeds bundelde de krachten met een aantal vooraanstaande bedrijven in Noord- en Zuid-ItaliŽ zoals Lorenzini Naturamica di Sermide (Mantua), Il Castello di Stanghella (Padua) en op San Rocco di Leverano (Lecce) voor een nieuw project.

De slogan luidt: "Door onze groenten ga je je goed voelen. "De bedrijven besloten om de consumenten direct aan te spreken door een kleurenpalet dat gerelateerd is aan de voedingseigenschappen van deze producten. De rode kleur van tomaten en mini-watermeloenen symboliseert lycopeen, groen cynarin, paars alpha lipoisch zuur en oranje beta-caroteen. Zoals uitgelegd door Sandro Colombi, sales director van Lamboseers, "zijn de biomoleculen in onze producten een belangrijk element in onze dialoog met consumenten. Verkopers stellen ons initiatief ook prijs, omdat het heel makkelijk te begrijpen is."
Dankzij de genetica van Lamboseeds en de teeltervaring van de bedrijven die deelnemen aan het project zijn er tests uitgevoerd en zijn er hybriden, die duidelijke resultaten gaven, geselecteerd.

"Wij geloven dat de samenwerking tussen de zaadbedrijven, producenten en distributeurs van toegevoegde waarde is. Er is genoeg beschikbaar en we hebben ook enkele goede ideeŽn wat betreft de verpakking!"Tomaten verpakt als chocolaatjes


Lamboseeds is opgericht in 2003 in Sant'Agata Bolognese (BO) en vertrouwt op een netwerk van vertegenwoordigers over heel ItaliŽ en op een groep onderzoekers en technici. Naast in watermeloenen (de Minirossa is vrij populair) investeren ze ook veel in paprika's en tomaten.


Contacten:
Lamboseeds Srl

Piazza dei Martiri, 22
40019 Sant'Agata Bolognese (BO)
Tel.: (+39) 051 963033
Fax: (+39) 051 963491
E-mail: info@lamboseeds.com - s.colombi@lamboseeds.com
Web: www.lamboseeds.it

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: