Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Sunlight Supply verhuisd door nationale groei binnenteelt

Een van grootste fabrikanten van groeilicht ter wereld gaat binnenkort verhuizen naar hun nieuwe hoofdkantoor van 306.000 vierkante meter. Sunlight Supply uit Vancouver, Washington, is de huidige vestiging ontgroeid dankzij een landelijke groei van de binnenteelt.



Sunlight Supply onstond in 1995 toen oprichter Craig Hargreaves als bijbaan groeilichten ging verkopen aan binnenteelt hydrocultuur toeleveranciers. Blijkbaar was hij hier goed in want voor hij het wist was Hargreaves president van een groothandel in binnenteeltproducten die nu ongeveer 500 mensen in dienst heeft en wereldwijd meer dan 5500 SKU's levert.

"Innovatie is voor ons erg belangrijk. Daarom investeren we veel in de ontwikkeling van nieuwe producten zoals groeilichten," zegt Trey Carskadon, marketingdirecteur bij Sunlight Supply. Volgens hem zal hun nieuwe 'wereldhoofdkwartier' de groep helpen bij het voorblijven van de concurrentie, de ontwikkeling van nieuwe producten en uitbreiding van hun diensten. "We investeren in infrastructuur en technologie, wat 20 jaar geleden onmogelijk zou zijn geweest maar nu betekent dat we meer proeven, innovatie en service kunnen leveren."

Die diensten en producten betreffen alles wat nodig is bij de binnenteelt. Van substraten, meststoffen en irrigatie tot klimaatbeheersing en natuurlijk een brede lijn belichtingsproducten die allemaal door het bedrijf zelf zijn ontwikkeld. Daarom bezit het bedrijf een moderne plaatmetaalproductie- en poederlakinstallatie en maken ze al hun lichten en reflectoren van de grond af. "Of het nou om LED, HID of HPS gaat, we hebben een belichtingsvorm die bij elke toepassing en elk budget past." 

De belichting van Sunlight Supply vindt zijn weg naar glastuinders, binnentelers en zelfs naar biotechnologische onderzoeksbedrijven en –instituten die miljarden waard zijn. "Het wereldhoofdkwartier zal ons helpen onze belichtingsportefeuille te versterken. De nieuwe vestiging heeft een aantal vertrekken en groeiruimten om nieuwe apparatuur en lichten te onderzoeken en ontwikkelen."


Sunlight Supply heeft uitgebreide R&D-programma's die deel uitmaken van het productieproces van nieuwe belichtingsoplossingen voor alle toepassingen.

Carskadon zegt dat de binnenteeltsector snel groeit. "Binnenteelt en biologische landbouw zijn grote trends en ons bedrijf heeft daar zeker van geprofiteerd. Vooral sociaal betrokken 'Millennials' zijn zich erg bewust van hun voedselverbruik. Dit heeft de ontwikkeling van de binnenteelt en stedelijke gemeenschapslandbouw in de hand gewerkt."

Sunlight Supply levert haar producten aan de groeiende hydrocultuur sector via een groot netwerk van distributeurs en doorverkopers. "Wij verkopen uitsluitend aan onafhankelijke tuincentra. We zijn markant aanwezig aan de westkust maar we verschepen onze producten overal naar toe van Noord-Amerika tot Europa en zelfs Japan."

Voor meer informatie:
Sunlight Supply
Publicatiedatum: