Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ruimte voor meer Britse tomaten in de retail

Veel Britse tomatentelers zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de jaarlijkse British Tomato Week die op 22 mei begint. Marktinformatiebureau ProduceView ging in een paar supermarkten bekijken of ze ook daar klaar zijn voor de #BritishTomatoWeek.

Volgens de telersverening British Tomato Growers Association worden vier van de vijf tomaten in Britse winkels geïmporteerd. Dit blijkt duidelijk uit het ProduceView rapport. Vooral met betrekking tot de standaard trostomaat is er ruimte voor verbetering. Van de zeven supermarkten die ProduceView deze week bezocht boden er maar drie Britse trostomaten aan: Tesco, Co-op en Marks & Spencer.

Morrisons had vorige week Britse trostomaten maar die waren deze week waarschijnlijk uitverkocht. Volgens het rapport van ProduceView bieden Lidl en Asda Nederlandse trostomaten en houdt Waitrose het nog steeds op Spaanse tomaten.
De tomatenprijzen in de Britse supermarkten liepen deze week wat terug, hetzij door de grotere voorraden of mogelijk als gevolg van de acties voorafgaand aan de British Tomato Week.

Liefhebbers van Brits geteelde producten hadden een betere week wat komkommers betreft. De Britse komkommers waren te vinden bij Tesco, Sainsbury, Asda, Co-op, M&S en Waitrose. Morrisons biedt nog steeds Nederlandse komkommers en de Duitse prijsstunters Aldi en Lidl houden het bij komkommers uit Spanje.

Hopelijk zullen er volgende week meer Britse tomaten beschikbaar zijn om de #BritishTomatoWeek te vieren.

Deze gegevens zijn afkomstig van ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse detailhandelsrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796 
F: +44 (0)1507 600689

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: