Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kristha Heibrink, Witlofkwekerij LOF:

"Opleving witlofmarkt zou soms wat meer geleidelijk mogen"

Tholen - De afzet van witlof loopt onverminderd goed door. "En dan reageren wij in Nederland altijd nog wat trager dan in het buitenland. In Frankrijk en vooral Belgiƫ lag de prijs al een paar weken wat hoger", constateert verkoopster Kristha Heibrink van Kwekerij LOF. uit Espel. "Maar met prijzen rond de 1 tot 1,10 euro klagen we zeker niet. Wel zie je dat er door de plotse opleving soms wat weerstand komt tegen de hoge prijzen. Wat dat betreft zou het soms wel wat geleidelijker mogen gaan."

Witlofkwekerij LOF. levert zowel aan retailers, groothandelaren, exporteurs als aan AGF-specialisten. "We zitten vol in productie, maar hebben ook een goede vraag. Omdat we veel vaste klanten beleveren, is onze weekproductie goed gevuld. De vraag op de binnenlandse markt is goed, maar ook gaat er via exporteurs veel witlof naar Italiƫ en de Verenigde Staten", vertelt Kristha.



Ze verwacht dat het aanbod en de prijzen de komende weken zullen stabiliseren. "Richting de vakantie is de markt altijd wat lastiger, maar witlof wordt steeds meer als salade gebruikt en gecombineerd met het wat lagere aanbod heft dat elkaar wel op. Ook de verkoop van roodlof loopt lekker door. Die markt heeft even een dipje gehad, maar is nu weer gestabiliseerd."

"Het zaaiwerk is net begonnen. Dit is later dan normaal in verband met de kou begin mei. Afhankelijk hoe het groeiseizoen verloopt, zou dit gevolgen kunnen hebben voor het rooiseizoen wat normaal gesproken 1 oktober weer begint. De kwaliteit van de witlof en roodlof is op dit moment nog goed. Wel zie je dat de pennen rijper zijn als normaal in deze periode. Ze zijn al vrij ver voor de tijd van het jaar. Dit betekent dat er in de teelt goed rekening mee gehouden moet worden."


Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
info@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl