Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje teelt steeds meer pinda pompoenen

De populariteit van de pinda pompoenen neemt zowel in Spanje als in andere landen toe. De voornaamste importeurs en consumenten van dit pompoenras zijn Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze landen zijn de reden waarom de teelt van de pinda pompoen in de afgelopen jaren is toegenomen.



"We begonnen pinda pompoenen aan te planten omdat we een Engelse klant hadden die hierom vroeg," zegt Arturo Fernández van het in Sevilla gevestigde Cortijo Las Palomas. Het bedrijf is vervolgens van een bescheiden areaal van 2 hectare met een productie van 40.000 kilo per jaar uitgegroeid naar een output van 500.000 kilo. Er zijn nog steeds mogelijkheden om verder te groeien. "We sluiten andere rassen niet uit, maar we focussen ons simpelweg op de rassen waar bij onze klanten vraag naar is," meldt Fernández.


De prijzen waren vorig jaar laag. "Een kilo pinda pompoen stond op lager dan €1. We denken dat er dit jaar geen grote veranderingen komen. Tot nu toe heeft het huidige seizoen zich net zo ontwikkeld als het vorige," legt Fernández uit.

Het Zuid-Spaanse Cortijo Las Palomas claimt twee voordelen te hebben ten opzichte van andere telers. "Het typisch mediterrane klimaat van deze regio is ideaal voor deze groentensoort. We hebben zorgvuldig voor een vroeg ras gekozen, zodat we er zeker van zijn dat we als een van de eersten pinda pompoen kunnen oogsten. Ook hebben we goede opslagcapaciteiten voor de lange termijn dankzij een systeem voor luchtverversing en temperatuurcontrole," zegt Arturo Fernández tot slot.

Voor meer informatie:

Arturo Fernández Leal
Cortijo Las Palomas
Tel. +34 91 607 51 25 
Publicatiedatum: