Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op weg naar biologische gewasbescherming in Azië

De overgang naar biologische gewasbescherming in Zuidoost-Azië gaat langzaam maar zeker. Volgens Bram Koppert van Koppert Biological Systems heeft het enige tijd nodig, maar zal het zich zeker ontwikkelen. "Biologische gewasbescherming zal hier uiteindelijk erg belangrijk worden voor zowel conventionele als biologische telers."

Bram Koppert is de regiomanager voor Koppert Biological Systems in de regio Azië/Stille Oceaan. Hij zegt dat het Nederlandse bedrijf al een aantal jaren sterk aanwezig is in Noordoost-Azië. "We zijn al 25 jaar actief in Japan, 20 jaar in Korea en de afgelopen tien jaar hebben we ook in China onze aanwezigheid versterkt. We zijn goed vertegenwoordigd door onze eigen lokale vestigingen en distributeurs. Verder kijken we naar de mogelijkheden in Zuidoost-Azië, waar het tropische klimaat een extra uitdaging vormt."


Bram Koppert en Jindoo Kang van Koppert Biological Systems tijdens de 2017 Horti Asia in Bangkok, Thailand.

Volgens Bram is Zuidoost-Azië een veelbelovende markt voor de introductie van biologische teeltmethoden. Ook hier zijn telers op het punt aanbeland dat chemicaliën en synthetische meststoffen geen perfecte oplossing meer zijn. Er is een biologische aanpak nodig om het milieu te herstellen. "Hoewel het veel geduld vergt, investeren we in deze regio door middel van voorlichting en opleiding. Dit is van het grootste belang om de basis te leggen voor onze biologische oplossingen."

Volgens Bram maakt het feit dat bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft het gemakkelijker om informatie te delen. "Veel Aziatische telers hebben dankzij de smartphone tegenwoordig toegang tot het internet. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk kennis opdoen en leren hoe ze bepaalde dingen kunnen verbeteren. Dit heeft een zeer positief effect op het invoeren van duurzame praktijken omdat de telers direct bij veel technische informatie kunnen." 

Vanuit hun Nederlandse kantoren organiseert Koppert ook internationale webinars en hebben ze verschillende apps beschikbaar in meerdere talen om de telers te ondersteunen bij het gebruik van hun biologische gewasbescherming en systemen. "Onze producten zijn waardeloos als je niet weet hoe ze gebruikt moeten worden. Daarom hebben we ook personeel beschikbaar om telers op locatie te trainen en voor te lichten."

Betekent dit dat Aziatische telers in de komende tien jaar de biologische systemen zoals nuttige insecten en biologische bodemverbeteraars op grote schaal zullen invoeren? Waarschijnlijk niet. "De eerste stap zal het gebruik van hommels zijn om gewassen te bestuiven. Dit komt in de Chinese zonnekassen nu langzaam van de grond. Hoewel er ook al wat andere biologische maatregelen worden gebruikt is er meer tijd nodig om de volgende stap te zetten. We moeten de mentaliteit veranderen en laten zien dat je de dingen ook op een andere manier kunt doen."

Koppert verwacht dat telers zich langzaam aan zullen passen. Hij ziet ook dat er een markt is voor biologische gewassen. "China heeft al een relatief grote markt voor biologische producten. Het probleem hiermee is echter dat veel mensen ze niet vertrouwen. Consumenten weten dat het een beetje beter of veiliger kan zijn dan het standaardaanbod, maar daar er geen strikte handhaving van de biologische certificering is, is er geen breed publiek vertrouwen."

Sinds twee jaar zijn er enkele veranderingen te zien. "Er zijn nu een paar biologische telers in Azië die echte biologische gewassen telen die ze onder hun eigen merken en etiketten verkopen. Hier is een enorme markt voor dankzij een groeiende rijke middenklasse die bereid is voor veiligere biologische producten te betalen. Dit is een goede ontwikkeling, ook voor ons natuurlijk."

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Email: info@koppert.com
www.koppert.com
Publicatiedatum: