Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boring GeoPower Oudcamp start in juni

De financiering van het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp is rond. De planning is om 20 juni te starten met boren. De boorlocatie is inmiddels aangelegd tussen paprikakwekerij De Westhoek in Maasland en de snelweg A20.

Bij dit project zal gestart worden met twee boringen naar een diepte van 2.800 meter waar warm water aan de aardlaag wordt onttrokken van circa 95 graden. Het verwachte bronvermogen is 17-18 MWth. De deelnemers zelf kunnen hiervan zo'n 11 MWth voor hun basislast gebruiken. De boring wordt gedaan door DrillTec uit Duitsland, hetzelfde boorbedrijf dat de boring bij aardwarmteproject Vogelaer heeft uitgevoerd.


De boorlocatie van GeoPower Oudcamp wacht op de opbouw van de boortoren.

Het streven is om in januari 2018 alle 8 aandeelhouders van het aardwarmteproject op het warmtenet aan te sluiten. Naast Paprikakwekerij De Westhoek zijn dat Kwekerij Growin, Kwekerij Overgaag, Lans, Plantenkwekerij P. van Geest, Gebr, Valstar, J&P Ten Have en Levoplant. Samen zijn zij goed voor ruim 50 hectare glastuinbouw. Met het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp gaan de bedrijven 15 miljoen m3 aardgas per jaar besparen. Daarmee wordt 26,7 kilo ton CO2 per jaar minder uitgestoten.

Voor meer informatie:
AAB
Tel:0174-637637
www.AABnl.nl
Publicatiedatum: