Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lease landbouwgrond Singapore verlengd: kansen voor Nederland

De leasetijd van landbouwgrond in Singapore ter ondersteuning van productieve en high-tech landbouw is verlengd van 10 naar 20 jaar. Dit komt door feedback die het ministerie van nationale ontwikkeling in Singapore van telers heeft gekregen. "Ze hadden meer tijd nodig om hun investeringen in nieuwe technologieën terug te winnen", aldus minister Lawrence Wong.



Bij de beoordeling van de voorstellen voor deze tenders voor landbouwgrond zal de overheid meer nadruk leggen op kwaliteit en productiviteitsoverwegingen, aldus Wong, die tevens tweede minister van financiën is.

Een manier om Singapores voedselbeveiliging te verbeteren, is om lokaal te verbouwen met nieuwe landbouwtechnologieën die het productieniveau aanzienlijk verhogen. "Niet alleen zal dit Singapore meer lokaal geteeld voedsel geven, het zal de boeren ook helpen om hun bedrijven te vergroten," zei hij. "De regering zal meer doen om telers te helpen deze nieuwe technologieën aan te nemen."

Het Agricultural Productivity Fund, van de Agri-Food & Veterinary Authority, zal voortaan dit fonds van te voren uitkeren aan telers, zodat zij nieuwe technologie makkelijker kunnen aanschaffen. Voorheen werd technologie eerst aangeschaft en kreeg men pas ruim daarna een deel vergoedt vanuit dit fonds, waardoor veel boeren aarzelden om een grote aanschaf te doen.

Verder wordt per landbouwbedrijf een consultant aangewezen, die de telers zal ondersteunen bij het aanvragen van leningen en toeslagen, zodat zij zich beter kunnen richten op het verder ontwikkelen van hun bedrijf.

Deze ontwikkelingen zijn gunstig voor Nederlands bedrijven in de horticultuur die total oplossingen bieden in bijvoorbeeld Agri-Tech en klimaatbeheersing. Het ontbreekt hier aan techniek en kennis. Tot nog toe zijn de telers aan het "rondshoppen" geweest; halen hun klimaatsysteem uit Nederland, hun folie uit Japan of China en andere techniek uit Maleisie. Vaak blijkt dat deze systemen niet met elkaar communiceren, waardoor geen optimale teelt plaatsvindt.

Ook vindt in Singapore hier een groei plaats naar hydrophonics en aquaphonics teelt en zijn talloze start-ups, hetzij vaak op kleine schaal, bezig met indoor teelt onder LED.

Mocht u meer informatie willen of interesse hebben, neemt u dan contact op het beleidsmedewerkster landbouwzaken (food & flowers) in Singapore: olga.grant@minbuza.nl

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: