Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BLV verhoogt HPS-rendement

De belichtingssterkte van een HPS-lamp bepaalt de licht efficiëntie, en heeft dus ook direct invloed op de efficiëntie van het fotosynthese proces. De hoge druk natrium lamp ontwikkelaars hebben dit een aantal jaren terug weten op te hogen naar 2100 μmol s-1. Daarnaast ook heel belangrijk: de lamp is stabieler dan ooit dankzij de door BLV ontwikkelde 'triple capacitor'.






De combinatie van een optimale gasdruk in de ontladingsbuis en de gebruikte technologie om de lamp te ontsteken waren voor HPS-lampen een lange tijd een beperkende factor. In de lampen liep de ontstekingsstroom van één elektrode via een geleidingsstrip over de ontladingsbuis naar de andere elektrode. Zodra de temperatuur hoog genoeg was, ontstak het gas in de ontladingsbuis en ging de lamp gloeien.

Ruim drie jaar geleden introduceerde BLV een nieuw type HPS lamp die het lichtrendement verbetert van 1950 μmol s-1 naar 2100 μmol s-1. "De technologie betekent een grote sprong met betrekking tot kostenbesparende factoren voor de tuinder", merkt het bedrijf op, "door 150 μmol s-1 (7,7%) meer dan de vorige versie uit te stralen en door een stabiel levensverloop te garanderen is met deze BLV HORTURION 1000 W HPS een nieuwe efficiëntiestandaard aangegeven."






Dit alles is mogelijk door de gasdruk te optimaliseren en een nieuwe ontstekingstechnologie te gebruiken: de 'triple capacitor'. Deze geleidt de ontstekingsstroom niet alleen naar de elektrode maar ook direct naar de strip die over de ontladingsbuis loopt. Zodra het gas ontstoken is sluit de 'triple capacitor' de verbinding met de strip af om een continu stroomloop over deze te voorkomen.

De ontkoppeling is belangrijk omdat een constant elektrisch veld de natriumatomen in staat zou stellen zich door de wand van de ontladingsbuis te verspreiden. Dit verandert de chemische samenstelling van het gas in de ontladingsbuis waardoor het lichtrendement harder achteruit gaat en de lamp het uiteindelijk sneller begeeft. Dankzij de 'triple capacitor' technologie blijft de gassamenstelling in de ontladingsbuis gelijk, Dit garandeert een maximaal lichtrendement gedurende de hele levensduur van de lamp.

Voor meer informatie:
BLV
Muenchener Strasse 10
85643 Steinhoering
Germany
www.blv-licht.de
Publicatiedatum: