Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mazaya Agro brengt hydrocultuur naar Oman

Mazaya Oman heeft hydrocultuur naar Barka gebracht om verse groenten te bieden die lokaal in Muscat worden geteeld, waar de traditionele landbouw niet jaarrond mogelijk is. De uitvoering hiervan wordt gedaan door de nieuwe dochteronderneming Mazaya Agro.

De eerste gewassen werden begin april geoogst. Op de lokale Musca markt zullen zes slasoorten, groenten en kruiden worden afgezet. Mazaya Agro is van plan om meerdere kassen uit te breiden en te verbinden in een netwerk om de teeltcapaciteit aanzienlijk te vergroten zodat aan de consumentenvraag kan voldoen. Mazaya Agro-producten gelden als Omaanse teelt.

Tirthankar Basu, bedrijfshoofd van Mazaya Oman: "Dit is een baanbrekende ontwikkeling in de voedselvoorziening voor regio's in Muscat en mogelijk ook veel verder weg. Het systeem van Mazaya Agro kan worden gebruikt in onvruchtbare woestijngebieden. Mazaya Agro biedt redelijke geprijsde, verse en gezonde groenten in plaatsen, waar men altijd tegen veel hogere prijzen moest importeren."

Lees meer op Muscat Daily
Publicatiedatum: