Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dylan Ruyken, Ruyken Champignons en Taugé:

"Je zou verbaasd staan hoeveel taugé hier dagelijks weggaat"

Tholen - De Amsterdamse groothandel Ruyken is vanaf het Foodcenter al jaren actief in de verkoop van champignons, taugé, kiemproducten en Chinese groenten. "De herfst is voor deze producten nog altijd de drukste periode, dat is al jaren zo, maar de verkoop van witte champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake, portabello's loopt nu ook aardig door. Alleen het seizoen van wilde paddenstoelen, zoals cantharellen, is nu gedaan", vertelt Dylan Ruyken, die de derde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigt.





Het gros van de champignons wordt nog altijd in het bekende blauwe multibakje verkocht. "Als leeg fust is het een drama, want de bakjes zijn zo licht dat ze zo alle kanten op waaien, maar het blijft enorm productvriendelijk. Dat luistert nogal nauw met champignons. Het is geen makkelijke handel", vertelt Dylan.





Ruyken verkoopt zijn assortiment aan een brede klantenkring van winkeliers, speciaalzaken, marktkooplui en horeca, maar ook aan collega-groothandels door heel Nederland. "Wij werken met jaarrond verkoopprijzen rond 5 euro voor de 2,5 kilo voor de witte champignons, dus dan weet iedereen waar hij aan toe is."



Naast de champignons vormt ook taugé een speerpunt voor de Amsterdamse groothandel. "Je zou je verbazen hoeveel ervan gegeten wordt. Ik denk toch wel dat ik 1.000 tot 1.500 kilo taugé per dag verkoop. Hoofdzakelijk in 10 kg balen naar de Aziatische restaurants, maar ook in kleinverpakking naar supermarkten.



Voor meer informatie:
Ruyken Champignons en taugé
Centrale Groothandelsmarkt 126
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020-6820832
info@ruyken.nl
www.ruyken.nl