Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Hydronov kas van 6 ha. in Rochester, NY

Clearwater Organic Farms LLC begint binnenkort aan de bouw van een kas van 15 acres (6,07 hectare) voor de productie van bladgroenten in Monroe County, New York, dit werd gisteren door gouverneur Andrew Cuomo aangekondigd. In het project zal Hydronov's 'Deep Water Floating Rafts Technology (DWT, hydrocultuurteelt op vlotten) worden toegepast en het zal naar schatting 137 nieuwe banen creƫren.

De ultramoderne kas zal naar verwachting eind 2017 klaar zijn. Het productiesysteem is ontworpen door de Canadese fabrikant Hydronov. Dit bedrijf heeft soortgelijke commerciƫle projecten ontwikkeld in China, Mexico, Canada, de VS, Japan en Frankrijk. Met Hydronov's systeem, dat de nadruk legt op automatisering, kunnen telers met 5 tot 10 werknemers per hectare hun bladgroenteproductie uitvoeren, afhankelijk van de gewassoort en het automatiseringsniveau.




Het Hydronov systeem omvat een hoge dichtheidssysteem voor de bladgroenteproductie. In nauwe samenwerking met onder andere de Italiaanse tuinbouwmachineleverancier DaRos heeft het bedrijf een eigen traysysteem ontwikkeld waarmee intensieve automatisering mogelijk is van het zaaien, verplanten, oogsten en verpakken. Het grootste deel van het systeemtransport gebeurt over water in plaats van mechanische transportbanden.

Bij de nieuwe Clearwater Organic Farms vestiging zullen de meeste banen draaien om verpakking, verzending, ontvangst en opslag. 55 van die banen zijn gereserveerd voor veteranen of werklozen. Om Clearwater Organic Farms over te halen in de regio Finger Lakes te bouwen, zijn er fikse voordelen geboden door Empire State Development: $4 miljoen in financiering en $2 miljoen dollar aan heffingskorting op voorwaarde van de creatie van meer dan 135 nieuwe banen. De totale kosten van het project bedragen ongeveer $50 miljoen.


Clearwater Organic CEO Phillip Theodor: "We zijn erg tevreden over de ondersteuning die we van de staat New York, de provincie Monroe en COMIDA hebben ontvangen om innovatieve en toonaangevende technologie naar de regio Finger Lakes te brengen. We zullen jaarrond verse, lokaal geteelde biologische producten vrij van gewasbeschermingsmiddelen kunnen bieden aan consumenten in een straal van 400 mijl (ruim 640 km) rondom de stad Rochester."

Publicatiedatum: