Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Delhaize zet 'lelijke' groente in de kijker

Delhaizeklanten gaat zogenaamde 'lelijke' of 'gekke' groente aanbieden in meer dan 50 supermarkten en 50 AD Delhaizewinkels. Dit zijn groenten die afwijken van de gangbare 'mooie' vorm maar wel dezelfde versheid en kwaliteit garanderen. Na de primeur van vorig jaar en het succes na afloop lag een verlenging en zelfs uitbreiding voor de hand. Klanten krijgen ook dit jaar voor 3,99 euro een kistje van minimum 3 kilo 'lelijke' groenten. Ook dit jaar loopt het project parallel met het groentenseizoen in België.Sinds eind juli 2015 hebben klanten van Delhaize in 16 supermarkten de zogenaamde 'lelijke' of 'gekke' groenten kunnen kopen, groenten die afwijken van de gangbare 'mooie' vorm maar wel dezelfde versheid en kwaliteit garanderen. Tot dan toe haalden deze groenten nooit het schap, daar wilde Delhaize iets aan doen. Delhaize was zo de eerste retailer in België die dit soort producten in haar winkels aanbiedt.
 
Het principe is eenvoudig: de klanten vinden in het assortiment een kist van minimum 3 kilogram 'gekke' groenten, enkel afkomstig uit België. De samenstelling varieert naar gelang het aanbod van de markt op dat moment en kan dus verschillen van dag tot dag. Per doos betaalt de klant 3,99 euro. In vergelijking met 'normale' groenten kan het prijsverschil oplopen tot meer dan 30%. De lente en de zomer zijn dan ook het geschikte momenten voor het lanceren van het project omdat het aanbod van groenten in België dan het grootste is.

Positieve evaluatie en uitbreiding van het project
Het proefproject is na evaluatie een succes gebleken. Meer dan 6000 dozen lelijke groenten werden verkocht in de 16 winkels waardoor het volledige volume beschikbare groenten aan de man werd gebracht. Hiermee werd 15 ton groenten gered die anders nooit de keuken van de klanten zou bereiken.

Delhaize heeft door de positieve reacties van de klanten én de resultaten beslist om de lelijke groenten opnieuw aan te bieden dit jaar. Aangezien Delhaize voor dit project enkel lelijke groenten uit België wil aanbieden en het assortiment en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt is, kunnen we deze producten pas aanbieden bij de start van het Belgisch groentenseizoen.

Het aantal winkels waar deze producten dit jaar beschikbaar zullen zijn, zal ook uitbreiden naar meer dan 50 supermarkten en 50 AD Delhaizewinkels winkels. Geschat wordt dat er per week een 3000 tal dozen aan de man worden gebracht.

Bron: Delhaize

Publicatiedatum: 18-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: