Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scoutbox geeft gedetailleerd overzicht van plaagontwikkelingen in kas

De laatste tijd is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de Scoutbox. Met deze innovatie kunnen glastuinders razendsnel een zeer accuraat beeld krijgen van de plaagdruk door wittevlieg in kassen. En sinds kort ook voor trips.



De Scoutbox werkt als volgt. In plaats van handmatig insecten op vangkaarten te tellen, worden de vangkaarten gefotografeerd met een speciale camera. Deze foto's gaan automatisch naar een server, waar speciaal ontworpen software aangeeft hoeveel insecten zich op de platen bevinden. Dit is cruciale informatie.

Betere camera
Sinds de introductie is de Scoutbox verder doorontwikkeld. Een betere camera maakt het nu mogelijk om naast wittevlieg ook trips goed geautomatiseerd te kunnen tellen. Er is tevens een speciale vangkaart ontwikkeld voor de Scoutbox. Deze vangkaarten worden op vaste plaatsen met een locatiecodering in de kas opgehangen.

Voor meer informatie:
Horticoop
www.horticoop.nl
Publicatiedatum: