Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe monitoring-oplossing voor retailers

De Pools-Franse onderneming Blulog heeft een nieuwe temperatuurmonitoring app ontwikkeld, die speciaal bedoeld is voor levensmiddelenbedrijven. De oplossing bestaat uit RF+NFC loggers, die tot wel 44 metingen kunnen verzenden zodra zij op de hub zijn aangesloten.


"We wilden een oplossing creëren waarmee spelers in de levensmiddelen en farmaceutische industrie toegang zouden krijgen tot realtime temperatuurgegevens zodat zij hun productverlies kunnen beperken en tijdig in kunnen grijpen als de temperaturen afwijken. Voorheen waren de beschikbare oplossingen ofwel te duur of te gecompliceerd en omslachtig. Ons systeem daarentegen is eenvoudig en betaalbaar," vertelt Daria Roszczyk-Krowicka van blulog.

Dankzij onze apparatuur hebben gebruikers niet allen snel en op afstand toegang tot temperatuurgegevens maar kunnen zij ook meteen beslissingen nemen aan de hand van de meetgegevens. De verzender kan ook een notificatie krijgen zodra zijn goederen zijn ontvangen. Een ander groot pluspunt is dat er veel tijd bespaard kan worden omdat men de temperatuur niet meer handmatig hoeft te controleren, wat voor levensmiddelenhandelaren en horecabedrijven verplicht is. Met name het laatstgenoemde punt is de reden waarom we momenteel veel Europese retailers en restaurants van apparatuur voorzien."


De hubs worden in opslagfaciliteiten geïnstalleerd zodat de vriezers en koelcellen realtime gecontroleerd kunnen worden. Bovendien worden de vrachtauto's die de verse producten vervoeren uitgerust met loggers. Bij aankomst kan de logger op de hub aangesloten worden en wordt de meetgeschiedenis verzonden. Naast de temperatuurgegevens levert dit meteen een bewijs dat de vracht is afgeleverd omdat deze geregistreerd wordt zodra de bestemming is bereikt.

Een andere optie is om een logger en een hub in de vrachtauto te installeren of te integreren in de dozen. Zodra er een hub in de chauffeurscabine is geïnstalleerd, kunnen de loggers de gegevens naar de cloud sturen wat realtime monitoring mogelijk maakt. Op het moment van aflevering kan de transporteur of eindklant de logger scannen met zijn met NFC uitgeruste smartphone of een speciale lezer. De temperatuurrapportage wordt vervolgens automatisch naar de verzender gestuurd en dient tevens als afleveringsbewijs.

"Onze oplossingen onderscheiden zich op de markt door hun unieke combinatie van functionaliteit, gebruiksgemak en prijs. Wij maken realtime monitoring mogelijk met een apparaat ter grootte van een creditcard, dat jaren meegaat en een groot bereik heeft tegen een zeer betaalbare prijs. Dankzij zijn kleine formaat kan onze oplossing direct geïntegreerd worden in isotherm dozen. Wij zijn het enige bedrijf dat RF+NFC loggers levert. De combinatie van deze twee technologieën biedt de mogelijkheid om zowel op locatie als op afstand toegang tot meetgegevens te krijgen zelfs wanneer er geen internetverbinding is. Onze RF oplossing is eveneens zeer schaalbaar aangezien er tegelijkertijd 10.000 tags met dezelfde gateway kunnen communiceren."

 
Voor meer informatie
Daria Roszczyk-Krowicka
blulog
Tel: +48 668 398 684
Email: daria.roszczyk@blulog.eu
www.blulog.eu
Publicatiedatum: