Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada krijgt grote vertical farm voor aardbeien

Affinor Growers heeft zijn grootste order tot nu toe ontvangen. De order was van een licentiehouder in Abbotsford in British Columbia, Canada. De vertical farm zal bestaan uit torens met 10 niveaus en zal gebruikt worden voor de aardbeienteelt en overige gewassen. 

De licentiehouder heeft 32 torens besteld waar in totaal 20.480 aardbeienplanten op 10.000 m2 in passen. Zoals overeengekomen zal een toren nu al geïnstalleerd worden om de specifieke eisen aan het design te kunnen controleren. De overige 31 torens zullen in de zomer worden bezorgd en geïnstalleerd.

Jarrett Malnarick, directeur van Affinor: "We zijn blij om de voortgang in de bouw van de faciliteiten bij onze partner in Abbotsford te zien. Deze vertical farm zal Affinor's techniek op het gebied van vertical farming demonstreren en is natuurlijk positief voor de verkoop van onze producten."



Update van de proef met de torens
De eerste torens in de proef produceren nu aardbeien. Affinor verwacht de komende weken te kunnen beginnen met oogsten. Affinor test, in samenwerking met de University of the Fraser Valley, verschillende soorten, lichtafstellingen en voedingsstoffen om de productie te maximaliseren en een protocol op te stellen, zodat de torens klaar zijn voor commerciële toepassingen.


For more information
Affinor Growers

Publicatiedatum: