Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Italiaanse puntpaprika geïntroduceerd

"Om ervoor te zorgen dat grote internationale supermarktketens interesse in een nieuwe soort krijgen, moet je aan hun vraag voldoen," aldus een vertegenwoordiger van Semillas Fitó. Het bedrijf investeert 25% van zijn winst in onderzoek en ontwikkeling. "We zijn bezig met programma's om rassen te verbeteren met als doel om meer winstgevendheid te creëren voor telers. Ook kunnen ze met het nieuwe ras de kwaliteit leveren waar de markt om vraagt."

Een voorbeeld hiervan is het marktsegment voor Italiaanse puntpaprika's voor de export. Een van de nieuwe rassen die zijn ontwikkeld door Semillas Fitó is de Perotti. Dit is een Italiaanse puntpaprika die goede resultaten heeft gegeven in de kassen van Almeria, waar deze momenteel wordt getest.

De Perotti gaat in dit seizoen als ras het vlaggenschip van Semillas Fitó zijn. Italiaanse puntpaprika's worden normaal in flow packs per twee stuks vermarkt. De Perotti voldoet aan alle vereisten voor dit soort verpakking. Hij heeft een gemiddeld gewicht is glad, heeft een prachtige rode kleur en heeft een zoete smaak met een brixwaarde van tussen de 9 en 11. Ook is de Perotti na de oogst goed houdbaar.

Volgens de kwekerij heeft Perotti een uitstekende weerstand tegen ziektes als L4 en black spot. Augustus wordt aangeraden als de maand om hem over te planten. De Perotti is verder een sterke, gezonde plant, die tijdens zijn gehele cyclus een hoge opbrengst heeft en puntpaprika's produceert met een gelijke vorm, kleur en kwaliteit. In alle kassen waar dit ras al is aangeplant, zijn de resultaten tot nu toe uitstekend geweest. "Telers die op de Perotti inzetten, hebben erg goede vooruitzichten," aldus de vertegenwoordiger.

Meer informatie: www.semillasfito.com
Publicatiedatum: