Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papoea-Nieuw-Guinea glastuinder weer op de rails

Een Israëlische leverancier van kas- en irrigatiesystemen heeft onlangs succesvol hun teeltbeheerprogramma geïntroduceerd bij een bestaand kasbedrijf op het tropische eiland Papoea-Nieuw-Guinea in de zuidwestelijke Stille Oceaan.


Shmulik Hadar, een Netafim-klant en teler op Papoea-Nieuw-Guinea.

De glastuinder teelde al een paar jaar op 5 hectare. "Na het opzetten van een nieuw glastuinbouwbedrijf van 5 hectare en wat extra hectare om komkommers, tomaten, sla en paprika's te telen, had onze klant lagere oogsten dan verwacht, beneden een financieel houdbaar niveau. Na drie jaar proberen om de kwaliteit en oogst te verbeteren, was onze klant wanhopig," schrijft Netafim op hun blog.

De ervaren landbouwkundigen van Netafim gingen met hun kennis van de teelt in tropische klimaten de uitdaging aan om de teler te helpen zijn gewas en productie te verbeteren. "Toen we de staat van de kasgewassen zagen, hebben we direct onze volledig geautomatiseerde Crop Management Technology (CMT) geïnstalleerd, irrigatiepatronen hersteld, de Nutrigation (fertigatie) protocollen herzien, de medewerkers getraind en meetstations aangelegd om de waterafvoer te volgen. We kregen het systeem op de rails op een manier, die onze klant niet voor mogelijk had gehouden - alles binnen een paar maanden."

Netafim landbouwkundige Efraim Kaufman, die de afgelopen 12 maanden Papoea-Nieuw-Guinea vier maal bezocht: "De klant had ons gevraagd om zijn tomatenoogst drastisch te helpen verbeteren daar het volkomen tekort schoot. Na onze werkzaamheden produceerde onze klant een veel hogere oogst tomaten per week, hadden ze hun watergebruik tot minder dan de helft teruggedrongen en waren ook de meststof kosten drastisch verminderd. Het was voor hen een echte ommekeer."

Volgens Netafim gaat het bij dit soort transformaties niet alleen om de tuinbouw. "Het is goed voor de hele gemeenschap. De groentenprijzen in Papoea-Nieuw-Guinea zijn hoog omdat de meeste gewassen worden geïmporteerd vanwege de lastige lokale teelt. Door onze klanten met minder meer te helpen telen, helpen we de toegang tot betaalbaar voedsel en de levenskwaliteit te verbeteren. Dat is duurzame landbouw en dat is onze missie."

Voor meer informatie over Netafim's systemen, zie: www.netafim.com
Publicatiedatum: