Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kees van den Bosch: "In Midden-Oosten en Centraal-Europa nog groei te halen"

Hollands ijsslaseizoen start op grillige markt

Tholen - Het Hollandse ijsbergslaseizoen is weer van start gegaan. "Gisteren is het eerste product vanuit Zuid-Nederland weggegaan. Het noorden start pas volgende week. Doordat het vrij koud is geweest is de start wat later, maar omdat het droog geweest is, moet de kwaliteit van de ijssla wel top zijn", vertelt Kees van den Bosch van Freeland.

Daarmee kunnen we scoren op de markt, want het Spaans product is niet helemaal meer zoals het zou moeten zijn", vervolgt de handelaar, die de markt voor de Spaanse ijsbergsla als erg grillig typeert. "Begin vorige week lag de prijs van de Spaanse ijssla rond de 4 euro, donderdag schoot de prijs omhoog naar 8 euro en inmiddels is de prijs weer terug naar een niveau rond de 3,50 tot 4 euro."



Voor Freeland vormt de ijsbergsla nog altijd een speerpunt. Het grootste volume is afkomstig van telers in Nederland, Duitsland, Zweden en Polen. Het bedrijf heeft het exclusieve recht voor Europa om de sla in de revolutionaire Peakfresh-verpakking te leveren, waarmee de ijsbergsla langer dan veertig dagen vers blijft.

"Op de West-Europese markt neemt de ijsbergslaconsumptie af. Als je alleen al kijkt wat er allemaal aan verpakte sla aangeboden wordt, dan zijn er veel te veel alternatieven voorhanden. Daarom heeft in het westen het product zijn hoogtepunt wel gehad, maar in markten als Midden-Europa en het Midden-Oosten is nog wel groei te halen", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
kees@freeland.nl
www.freeland.nl