Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoektocht naar zaadvariëteiten bij Bayer in stroomversnelling

Bayer produceert meer dan 1.200 zaadvariëteiten voor 24 verschillende groentengewassen, waaronder sla. Haar veredelingsprogramma levert innovatieve rassen die helpen de groei en winstgevendheid van klanten te verbeteren.



In de afgelopen jaren zijn steeds meer hydro telers begonnen met LED-belichting om de teeltsnelheid en kwaliteit van de winterproductie op peil te houden. "Om onze klanten te helpen concurrerend te blijven, moeten we onze slavariëteiten aanpassen aan de eisen van hydro systemen die gebruikmaken van LED", zegt Peter Does, Accountmanager Sla, Bayer.



Philips LED Horti Partner Light4Food hielp Bayer ervaring op te doen met LED voor het telen van sla in haar kas. De eerste resultaten waren veelbelovend, dus Bayer besloot de hele kas uit te rusten met Philips GreenPower LED toplighting met een lichtintensiteit van 110 µmol/m2/s, een lichtniveau dat aansluit bij het lichtniveau van Bayers klanten.



Does: "We zijn continu op zoek naar verbeteringen in het veredelingsproces. Met deze belichtingsoplossing zijn we in staat om meer rassen per seizoen te screenen, waardoor de kans op het vinden van de juiste kruisingen vergroot en versneld wordt. Voorheen konden we in de winter slechts één teeltronde uitvoeren, die 12 tot 13 weken duurde. In deze nieuwe situatie hebben we de teeltduur kunnen halveren."

Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: