Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Smedts versterkt team Laarakker Bio

"Biologisch is de toekomst"

Tholen - Vanwege het relatief koude weer komt het seizoen bij Laarakker Bio wat later op gang dan andere jaren. Bij de toeleverancier voor de biologische en biologisch-dynamische groentenverwerkende industrie zijn ze op dit moment druk in de biologische erwten en spinazie. Ad Lievense: "De laatste erwten moeten we nog zaaien en we zijn vorige week begonnen met spinazie. Dat is iets later dan normaal. Ik had zelf al wel eerder willen beginnen. De biomarkt is ook echt een vraagmarkt, dus ze zouden hier en daar zeker wat eerder willen starten."


Een veld met biopeen.

Ad vertelt dat de weersomstandigheden een grote rol spelen in de planning. "Wat dat betreft is het weer een heel apart jaar. Zo gaven ze voor de afgelopen nacht bijvoorbeeld weer nachtvorst af." Het bedrijf ontwikkelt zich goed, zo geeft hij aan. "We willen gestaag doorgroeien in deze markt. Misschien gaan we het assortiment ook nog wat verder uitbreiden. Het is best wel hectisch op de biologische markt en ook bij Laarakker Bio groeit het door. Dat is alleen maar positief. De markt is goed en daar moet je dan op inspelen, ook met je personele bezetting."



Spinazie rijenzaai.

Daarom gaat Koen Smedts vanaf nu Ad ondersteunen als Teeltverantwoordelijke Biologische Groenten. Ad kan daardoor meer de handel gaan begeleiden. Ad: "Koen gaat de teeltbegeleiding bio doen en een stukje inkoop bij de telers." Koen is op 1 mei aan de slag gegaan. Hij geeft aan bewust voor biologisch te hebben gekozen. Koen: "Biologisch is de toekomst. Niet voor niets hoor ik van veel gangbare telers dat zij interesse hebben in omschakeling naar biologisch. Ik heb de opleiding loonwerk en de opleiding plantenteelt gedaan. In het verleden heb ik onder meer als adviseur in de akkerbouw en tuinbouw gewerkt bij Boerenbond Agro. Na de overname door een voerfirma werd ik verantwoordelijk voor maïs en grasland van melkveehouders. Daarna ben ik actief geweest in de compost en bodemverbeteraars, maar kwam ik erachter dat mijn passie toch meer op het veld ligt in de teeltbegeleiding."


Koen Smedts.

Voor meer informatie:

Koen Smedts
Laarakker Bio
Veenweg 4
5855 ES Well
0478 507234
06 11265662
k.smedts@laarakker.nl
www.laarakker.nl