Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Congres geeft beleggers inzicht in binnenteeltsector:

Fotoreportage: 5e Jaarlijkse Indoor Ag-Con

Netwerkmogelijkheden, interessante sprekers en kennismaking met nieuwe technologieën. Dat waren de drie belangrijkste redenen voor veel professionals in de Noord-Amerikaanse binnenteeltsector om vorige week in Las Vegas de 5e editie van de Indoor Ag-Con bij te wonen.

Klik hier voor de complete HortiDaily fotorapportage van de Indoor Ag-Con 2017 

Organisator Newbean Capital wist opnieuw een evenwichtige combinatie van exposanten en sprekers bij elkaar te brengen op het evenement dat op 3 en 4 mei in het Las Vegas Convention Center plaatsvond. We kwamen diverse bekende gezichten tegen binnen de Noord-Amerikaanse glastuinbouw en de gecontroleerde omgevingslandbouw. De vele netwerkmogelijkheden vormden de belangrijkste reden voor veel bezoekers om het evenement bij te wonen.

"Behalve een paar grote, op de bloementeelt gerichte evenementen zijn er in de VS eigenlijk niet veel andere vakbeurzen die zo gericht zijn op de binnenteelt van bladgroenten en andere groenten. Dit is de reden waarom we hierbij wilden zijn. We kunnen met veel interessante mensen spreken die ons met onze projecten vooruit kunnen helpen," zei een van de aanwezigen. "Het is misschien minder goed bezocht, maar de kwaliteit van de bezoekers is erg goed. De mensen die we hebben ontmoet zijn ofwel telers, hebben plannen om een bedrijf op te starten of zijn zich aan het oriënteren om hun huidige activiteiten uit te breiden met binnenteeltactiviteiten."

Naast bestaande telers waren er ook veel bedrijven aanwezig die actief zijn in investeringen en risicokapitaal om de mogelijkheden in de binnenteelt te verkennen. Voor hen is het een interessante sector om in te investeren en Indoor Ag-Con heeft opnieuw aangetoond dat het veel kennis en toewijding kost om een succesvol en winstgevend bedrijf op te richten.

Een investeerder waar we mee spraken prees het evenement om het inzicht dat het beleggers geeft in met name de uitdagingen waaraan hun investeringen kunnen blootstaan. "Het evenement bracht ons in contact met interessante mogelijke partners, die ons kunnen helpen om de juiste beslissingen te nemen en de dingen beter te begrijpen. Deze kennisoverdracht is cruciaal voor de bloei van de binnenteelt. In de afgelopen jaren hebben sommige plannen niet volgens verwachting uitgepakt en de Indoor Ag-Con heeft het op zich genomen om de sector meer bewust te maken van de uitdagingen."

De komende weken zullen we bij het congres verzameld nieuws en onderwerpen publiceren. Momenteel kan via deze link wel al onze complete fotorapportage van de Indoor Ag-Con 2017 worden ingezien.