Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassen stimuleren de jeugd van Qatar gezond te eten

Scholieren vanaf zeven jaar telen een grote variëteit aan groenten en fruit om te leren over gezondheid, voeding, en gezond leven. De scholieren namen deel aan Project Greenhouse, een initiatief van Weill Cornell Medicine - Qatar´s Shatak Awalan - Your Health First campagne, die is bedoeld om kinderen te leren waar hun voeding vandaan komt, wat ze moeten eten om gezond te blijven en om diabetes en overgewicht te vermijden als ze ouder zijn. Als onderdeel van het initiatief ontvingen scholen kassen, grond, zaden en teelinstructies en werden uitgedaagd om het beste gewas te telen.

General Ali Ahmad Al Kuwari, Directeur van Qatar Leadership Academy, zei dat de kassen de leerlingen in staat stelden de theoretische lessen uit de klas toe te passen in de echte wereld. "Project Greenhouse is een groot succes en het planten van zaden, het verzorgen van de planten en het uiteindelijke oogsten en en eten van de gewassen heeft onze leerlingen het gevoel gegeven iets bereikt te hebben." "Breder gesproken, Project Greenhouse heeft onze kinderen ook geleerd over de omgeving, duurzaamheid en het belang van zorg voor de natuur. De leerlingen hebben nieuwe vaardigheden geleerd die ze voor de rest van hun leven mee zullen nemen, en die ze door kunnen geven aan hun kinderen. De leerlingen hebben onder andere sla, peterselie, tomaten, pepers, aubergines en koriander geteeld.Ze hebben ook mango bomen en okra geplant en hebben zelfs een irrigatiesysteem gebouwd om het irrigeren van de planten te vergemakkelijken."

Publicatiedatum: