Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vraag paprika's, maar aanbod te groot om prijs omhoog te krijgen

Tholen - Volop aanbod momenteel op de paprikamarkt. Er gaan er ook genoeg weg, maar door het grote volume is het moeilijk om de markt omhoog te krijgen, zo constateert een paprikaverkoper. "De drie veilingen staan dagelijks vol met paprika's. Gelukkig is de kwaliteit van de paprika's goed en geniet de groente momenteel een brede vraag van Italië tot Scandinavië, Engeland en het Oostblok.

De prijs voor de rode paprika's ligt momenteel tussen de 1,15-1,20 euro. De groene worden tussen de 1,15-1,20 voor de fijne en 1 en 1,05 euro voor de lichte sortering verkocht. De oranje paprika's worden verkocht voor 1,10 euro en de bij de gele gaan de zwaardere weg voor een prijs rond de euro en de lichte voor 90 cent. "We zagen maandag in één keer een grote toename van de lichte vruchtgewichten, waardoor de zwaardere weer wat duurder werden."

Concurrentie is er echter nog van Spaans product en de komende dagen en ook volgende week wordt er nog voldoende product verwacht. In week 21 is de verwachting dat er minder product op de markt komt, dus het wordt volgens handelaren opletten met de voorverkoop voor de hemelvaartweek en de Pinksteren.