Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hyperion LED op 2 ha

Belgische slateler kiest bij nieuwbouw voor LED

De Belgische sla-teler Desmet gaat zijn kwekerij met 2 hectare uitbreiden tot 49.000 m². In de nieuwbouw kiest hij voor high-power Hyperion LED top-light. Dat zijn de nieuwe lampen van LED-ontwikkelaar en producent Plessey.
 
Johan Desmet en Mirjam Vandoorne zijn in 2004 in het Belgische Izegem gestart met hun bedrijf waar ze het hele jaar door sla telen in hydroponic systemen. In 2015 installeerde het echtpaar 2.610 LED-lampen van een andere fabrikant op een kasoppervlak van 14.000 m². De hogere lichtniveaus dan bij traditionele hogedruk natrium (SON-T) lampen helpen om de productie van het gewas te maximaliseren. Voor de uitbreiding van dit jaar, met 20.000 m² aan nieuwe LED-verlichting, zullen in totaal slechts 1.680 armaturen nodig zijn.
 


Plessey's Hyperion groeilampen nodig zijn om hetzelfde lichtniveau te bereiken. Desmet en Vandoorne streven er naar om in elke vierkante meter kasruimte de grootste opbrengst sla van de hoogste kwaliteit te krijgen. Hiervoor hebben ze zwaar geïnvesteerd in geautomatiseerde productie, een Warmte Kracht Koppeling (WKK) systeem en LED-verlichting. LED's geven veel minder warmte af dan SON-T-lampen en zijn rond de 40% meer energie-efficiënt, waardoor een verhoogd lichtniveau van 80 µmol/m²/s mogelijk is, wat resulteert in een dichter, compacter gewas met een betere doorkleuring.
 
Over de keuze voor Plessey's nieuwe Hyperion LED-groeilamp zegt Desmet: "Met deze lampen hoef ik minder armaturen te installeren, waardoor ik de hoeveelheid schaduw kan minimaliseren en het grootste commerciële rendement op mijn investering kan halen."
 
Jonathan Barton, directeur Groeilampen bij Plessey, licht dit verder toe: "Met een fotonenflux van 1000 micromol/s hoeft de Hyperion voor een goede lichtuniformiteit, net als de SON-T, alleen te worden geïnstalleerd op de tralieliggers. Bovendien komt het zeer eenvoudige, duurzame en kosteneffectieve ontwerp met een lange garantie, waardoor hij optimaal tegemoet aan de eisen van Desmet."


Voor meer informatie:
Plessey
sales@plesseysemi.com
www.plesseysemiconductors.com

 
 
Publicatiedatum: