Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste oogst daglichtloos geteelde aardbeien

Drie maanden geleden zijn zaden van het aardbeienras Delizz gezaaid in pluggen en opgekweekt in een klimaatcel met LED belichting. Na ruim 1 maand zijn de jonge aardbeienplanten op een hydroponic systeem gezet op een LED Growing Trolley. Nu zijn de eerste aardbeien geoogst van deze volledig daglichtloos geteelde aardbeienplanten.


Links: Eerste vruchten aan de daglichtloos geteelde aardbeienplant; rechts: De eerste geoogste aardbeien


De LED Growing Trolley bestaat uit 3 teeltlagen waarin op iedere teeltlaag een ander lichtspectrum wordt gecreëerd met Philips GreenPower LED production modules. Deze modules geven een uniforme gewaskwaliteit, een energiebesparing tot wel 75% en creëert een uniforme lichtverdeling.


Light4Food's LED Growing Trolley uitgerust met hydroponic systeem en Philips GreenPower LED Modules

Naast de LED Growing Trolley beschikt Light4Food over meerdere testfaciliteiten om onderzoek in te verrichten. Een van deze testfaciliteiten is de Mobiele Klimaat Kamer. In de Mobiele Klimaat Kamer wordt intensief onderzoek verricht naar de mogelijkheden om gewassen op een daglichtloze manier te telen. In de Mobiele Klimaat Kamer is er volledige controle over het klimaat, de irrigatie en de LED belichting. De GreenPower LED production module Dynamic van Philips kan ieder gewenst lichtspectrum creëren. Voor deze faciliteit heeft Light4Food een eigen luchtbehandelingsconcept ontwikkeld waarin de plant als basis wordt genomen. Met dit concept kunnen de optimale klimaatcondities voor de plant worden gecreëerd. In deze faciliteit is onder meer onderzoek verricht naar verschillende bladgroenten, zacht fruit soorten en kruiden. De Mobiele Klimaat Kamer van Light4Food is met ondersteuning van het Limburg Makers programma vanuit het LIOF ontwikkeld.


Uitleg over de Mobiele Klimaat Kamer van Light4Food en de rol van het Limburg Makers traject

Bent u benieuwd of reeds onderzoek is verricht naar uw gewas, of heeft u interesse om een onderzoek te laten uitvoeren door Light4Food? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie:
Light4Food
Energiestraat 15
5961 PT Horst
+31 77 207 0008
info@light4food.com
www.light4food.com
Publicatiedatum: