Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE: Pegasus Food Futures richt zich op voedselveiligheid

Tijdens de Indoor Ag-Con werd Pegasus Food Futures gelanceerd door de Pegasus Agriculture Group, een leider op gebied van teelt op water. Pegasus Food Futures zal zich richten op internationale voedselveiligheidskwesties en innovaties.

Het nieuwe bedrijf wil minder afhankelijk worden van import door initiatieven op het gebied van voedselproductie en -technologie, onderzoek en ontwikkeling en transparantie van de toeleveringsketen.



CEO Mahmood Almas: "Door grotere transparantie van de voedselvoorzieningsketen willen we het aanbod van producent naar consument garanderen. We willen hierbij veredelingstechnologieën gebruiken om zo wereldwijd voor duurzame voeding te zorgen."

Pegasus Food Futures zal vanuit hun hoofdkwartier in Abu Dhabi in de VAE zich niet alleen op het Midden-Oosten richten maar ook op het opzetten en uitbreiden van activiteiten in Noord-Amerika, Europa, Zuidoost-Azië en Australië.




Zo wordt er al ondersteuning geboden aan een groot project om wereldwijde binnenteelt te stimuleren aan de Amerikaanse Oostkust voor productie, onderzoek, training en service. Het project in Pennsylvania zal eerst opgezet worden in de paddenstoelensector. Verder zal er een groot project in Saudi-Arabië worden opgezet onder de naam 'Agriculture City'. Hierbij gaat het om 200 hectare met kassen, zonnestations, een laboratorium en meerdere technologieën voor energie, water en voedselproductie.

Voor meer informatie:
pegasusfoodfutures.com
pegasusagriculturegroup.com
Publicatiedatum: