Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
whitebook gepresenteerd op Indoor Ag-Con

Aantal Amerikaanse Indoor Farms stijgt

Het aantal stedelijke en binnenteeltbedrijven in grote leegstaande gebouwen in de VS is in de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid. Volgens een nieuw witboek dat op de eerste dag van de 5e Indoor Ag-Con in Las Vegas werd gepresenteerd zijn er op dit moment 56 tuinbouwbedrijven in voormalige magazijnen, 'plantenfabrieken' en dakkassen in de VS vergeleken met slechts 15 in een rapport in maart 2015.



Deze groei werd ook weerspiegeld in de sfeer op de eerste dag van de 5e jaarlijkse Indoor Ag-Con die op 3 en 4 mei in het congrescentrum van Las Vegas werd gehouden. Alhoewel het niet erg druk was, is het evenement dit jaar gegroeid en bracht het de beste leveranciers, onderzoekers, telers, investeerders en andere professionals uit de voedingssector bij elkaar.



En alhoewel het nog steeds een cliché is om te zeggen dat deze sector nog jong is, groeit het snel en kijkt het duidelijk meer naar de algemene bedrijfsvoering van de binnenteelt. Daarom werden er op de eerste dag van het evenement diverse zakengerelateerde onderwerpen behandeld zoals vastgoedontwikkeling, planning, management en financiering. Verder deelden verschillende deskundigen hun visie over hoe automatisering en gewasselectie de efficiëntie van binnenteelt kunnen vergroten en bedrijven winstgevend maken.



Alhoewel er op de eerste dag al wat technische onderwerpen aan bod kwamen, legde dag twee meer de nadruk op de technische aspecten van de binnenteelt. Er volgen meer rapporten over het evenement en de gedane presentaties, inclusief een fotorapportage over de conferentie en beurs.



Het whitebook zal binnenkort te downloaden zijn. Morgen op Groentennieuws een fotoreportage van de beurs.

Publicatiedatum: