Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse en Spaanse ministers tevreden met samenwerking

De Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zegt dat de dialoog met de Europese Unie (EU) om "de beste manier om mee te werken" met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de uitvoering van de agrarische overeenkomst in de Sahara tot nu toe bevredigend is geweest.

In een gezamenlijk interview, samen met de Spaanse Minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis, verzekerde Bourita dat de positie van zijn land over de uitspraak van het Europe Hof "zeer duidelijk is".

Beide ministers hebben het belang van het versterken van de relatie tussen de twee landen onderstreept en bevestigden de rol van Spanje als Marokko's belangrijkste handelspartner. Ook gaf Bourita aan dat de goede, stabiele agrarische handelsrelatie tussen de EU en Marokko beschermd moet worden.

Bourita voegde toe dat ze aan het kijken zijn hoe ze het beste kunnen voldoen aan de uitspraak, maar dat ze wachten op "het begin van een formele dialoog" om te analyseren hoe Marokko en Europa in de toekomst met dit probleem om kunnen gaan.

De Spaanse minister zei op zijn beurt dat Marokko een "strategische en uitmuntende partner" is en feliciteerde de nieuwe Marokkaanse regering. Het doel is dan ook om deze uitstekende samenwerking uit te breiden en nog veelzijdiger te maken. Zowel Spanje als Marokko zouden hun goede samenwerking graag willen uitbreiden met Afrika als partner.

"We zouden graag samenwerken op het gebied van gemeenschappelijke belangen, vooral in Afrika, omdat dit goede kansen en uitdagingen bied voor de toekomst," zo zei Dastis.

Bourita beschreef de relatie tussen Marokko en Spanje als "sterk, van hoge kwaliteit en zeer bevredigend". Ook liet hij weten dat ze de samenwerking nog meer willen versterken, ook verwijzend naar de continue politieke dialoog over regionale problemen.

De Marokkaanse minister, die pas sinds 5 april in functie is, heeft de samenwerking op het gebied van veiligheid en immigratie respectievelijk omschreven als voorbeeldig en zeer bevredigend.

Bron: EFE
Publicatiedatum: