Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Orangetti pompoen aangebroken

Orangetti is een feloranje spaghettipompoen, die laag in calorieƫn is en weinig koolhydraten bevat. Momenteel beleeft de pompoen zijn eerste volledige seizoen bij Robinson Fresh.

"Dit product komt op de markt in een tijd waarin er veel vraag is naar gemaksvoedsel en de consumptie van pompoenen stijgt," legt Lara Grossman van Robinson Fresh uit. De retailafzet van de categorie groeit ieder jaar licht (vorig jaar steeg de afzet met 2,2%) maar producten zoals de Orangetti pompoen dragen bij aan de hoogste groei binnen de categorie. De afzet van spaghettipompoenen groeide in dezelfde periode namelijk met 11,3%.
 


De pompoen werd gedurende een aantal seizoenen uitgetest in de Robinson Fresh Produce Development centra in onder meer Californiƫ en Georgia. "De Orangetti deed het erg goed ten opzichte van andere pompoenrassen in de verschillende teeltgebieden," vervolgt Grossman.
  • Vanuit landbouwkundig oogpunt bleek de Orangetti in meerdere teeltgebieden de beste prestaties te leveren.
  • De huidige aanvoer van het bedrijf zal zich van Mexico naar het Zuidoosten van de Verenigde Staten verplaatsen zodat het bedrijf tot ver in juni pompoenen kan leveren.
  • Het ras is zowel uit biologische als conventionele teelt leverbaar.
Orangetti is niet te vergelijken met andere pompoenen en beschikt over unieke smaakeigenschappen. Om de pompoen te bereiden, kan deze het best in de lengte doormidden gesneden worden en vervolgens 25 tot 30 minuten verwarmd worden in een hete oven (200 graden). Daarna kan het zachte vruchtvlees er eenvoudig uit geschept worden. Consumenten, die een koolhydraatarm dieet volgen, willen hun suikerinname doorgaans ook beperken. De pasta achtige slierten van deze pompoen lenen zich uitstekend om geserveerd te worden met pesto of marinarasaus. De eenvoudige bereiding en veelzijdigheid hebben bijgedragen aan het succes van dit pompoenras. 

Voor meer informatie:
Liz Erickson Monson
Robinson Fresh
Tel: 320-444-2733
Publicatiedatum: