Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Netto: opnieuw misvormde appelen en wortelen in de schappen

Dankzij het Netto-initiatief 'Keiner ist perfekt' (niemand is perfect) liggen er van 2 tot en met 6 mei 2017 opnieuw in heel Duitsland Duitse appelen en wortelen met schoonheidsgebreken bij Netto in de schappen. Met de verkoopactie sensibiliseert Netto reeds sinds 2013 haar klanten voor het onderwerp voedselverspilling, want deze producten met een afwijkend uiterlijk doen qua kwaliteit en smaak niet onder voor groenten en fruit dat aan de standaard voldoet. De kromme en scheve levensmiddelen stammen uit Duitse teelt. Daarmee ontzien ze dankzij korte transportafstanden het milieu en versterken ze tegelijkertijd de handelsrelatie tussen de retailer en de Duitse telers.



De producten zullen prominent in de winkel geplaatst worden. Dit moet de aandacht van de klant trekken en de waardering voor levensmiddelen bij de consument vergroten. De producten met schoonheidsgebreken worden tegen voordelige actieprijzen verkocht: een zak met 2 kg appelen kost 1,49 euro en een zak met 1 kg wortelen kost 0,69 euro.

"Meer tolerantie voor kromme groenten en krom fruit!" zegt men bij Netto Marken-Discount reeds voor het vierde jaar op rij. Daarmee neemt de retailer een voortrekkersrol in op dit gebied. De regelmatig plaatsvindende verkoopacties zijn erg geliefd bij de Netto-klanten. Andere acties horend bij het duurzame Netto-initiatief zullen met regelmatige tussenpozen verdeeld over het gehele jaar volgen. Deze acties worden aangepast aan de beschikbaarheid tijdens de Duitse oogst.
Publicatiedatum: