Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
9-13 oktober, Brussel

100 jonge leiders gekozen om wereldwijde voedselproblematiek te bespreken

Bayer, samen met partners Groene Kring en Fédération des JeunesAgriculteurs, kondigt aan dat 100 jonge talenten zijn geselecteerdom deel te nemen aan de derde Youth Ag-Summit, die zal plaatsvinden in Brusselvan 9 oktober tot 13 oktober 2017. Dit jaar is het thema van de Summit "HetVoeden van een Hongerige Planeet" en heeft als doel de VN DuurzaamheidDoelen zoals een einde maken aan honger, het bereiken van voedselzekerheid enhet stimuleren van duurzame landbouw. 

De gekozen deelnemers komen uit 49 landen, zijn tussen de 18 en 25, endelen een passie voor landbouw en een visie van een wereld zonder honger.Tijdens de top zullen zij verschillende ervaringen met elkaar uitwisselen enzullen samenwerken om met innovatieve, duurzame en uitvoerbareoplossingen te komen voor de wereldwijde voedselproblemen. Gedurendevijf dagen zullen afgevaardigden deelnemen aan groepsprojecten en rondleidingenin de sector en daarnaast leren van experts die lezingen geven. Hun missie isconcrete nieuwe ideeën te bedenken die de landbouw over de hele wereld vooruitkan stuwen en ook in het thuisland kunnen worden toegepast.


Liam Condon en afgevaardigden van de Youth Ag-Summit 2015

Liam Condon, lid van de Board of Management van Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division: "De landbouwsector kan veel bijdragen aan het behalen van belangrijke VN Duurzame Doelen, maar hier is ook de actieve bijdrage van de komende generatie voor nodig. De Youth-Ag-Summit will jonge leiders de mogelijkheid geven hun ideeën uit te cultiveren, hun ervaringen te delen en de rol van de moderne landbouw in het voeden van een hongerige planeet te leren kennen."

Deelnemers geselecteerd door middel van essaywedstrijd
Om voor deelname in aanmerking te komen, moesten kandidaten een essay van 1500 woorden schrijven over het onderwerp voedselonveiligheid. Er werden in totaal 1.187 essays uit 95 landen ingeleverd, die elk door een panel van experts uit de sector beoordeeld werden.

Giel Boey, de nationale voorzitter van Groene Kring: "De kandidaten hebben veel moeite gestoken in het schrijven van essays. We hebben ze beoordeeld op de visie op duurzame voedselveiligheid en landbouw. Hun bijdragen zullen deze basis vormen van de discussie op het Youth Ag-Summit in oktober.

Jeugd kan helpen de wereldwijde voedselproblemen op te lossen
De winnende deelnemers van dit jaar richtten zich in hun essays op de 17 VN Duurzame Doelen en de rol van de jeugd in het voeden van de groeiende wereldbevolking. De naar voren geschoven ideeën gingen over het verbeteren van onderwijs en bewustzijn van best practice, het bevorderen van gendergelijkheid binnen de sector, het veranderen van consumptiepatronen en het beperken van de impact van klimaatverandering op de voedselopbrengst om er een paar te noemen.

Guillaume Van Binst, secretary general of the Fédération des Jeunes Agriculteurs: "Als Belgische jongerenlandbouworganisatie kijken we vooruit naar het verwelkomen en het introduceren van jonge leiders aan lokale landbouwuitdagingen en horen graag hun wereldwijde en lokale perspectief. Het is een waar genoegen om ideeën en gedachten te delen met zo veel gepassioneerde mensen."

De afgevaardigden komen uit de volgende 49 landen: Argentinië, Australië, Bangladesh, België, Bolivia, Botswana, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Denemarken, Ecuador, El Salvador, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Guatemala, Hongarije, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Kenia, Litouwen, Maleisië, Nepal, Nederland, Nieuw Zeeland, Nigeria, Paraguay, Filipijnen, Polen, Rusland, Zuid-Afrika, Spanje, Sri Lanka, Zweden, Tanzania, Thailand, Turkije, Uganda, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, VS, Vietnam, en Zimbabwe.
Publicatiedatum: