Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gratis tuingereedschap

Politie wil groententeelt ipv marihuana stimuleren

De politie in Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië, heeft haar bewoners gratis tuingereedschap gegeven in de hoop dat ze hierdoor groenten gaan kweken in plaats van marihuana. 

De autoriteiten op het eiland Tanna proberen jongeren zo aan te moedigen om zich te richten op het telen van groenten, meldt Radio New Zealand International. Het probleem is volgens de politie dat de vulkanische grond van het eiland erg vruchtbaar is en dat tropische gewassen er erg goed groeien. Jongeren verkiezen het telen en gebruiken van marihuana hier blijkbaar boven het telen van groenten.

De radiozender vertelt dat het een lastige taak is om jongeren ervan te overtuigen om groenten te kweken in plaats van marihuana, maar de overheid hoopt dat het vooruitzicht van een regelmatig inkomen een bijdrage kan leveren om de jongeren toch over te halen.

De minister van Landbouw, Matai Seremaiah, geeft aan dat veel van de voeding die door toeristen wordt gegeten is geïmporteerd, maar dat dit ook best lokaal geteeld zou kunnen worden. "In plaats van deze te importeren, willen we zelf zo veel mogelijk aardappelen, uien en wortelen gaan telen," zegt hij.

Bron: bbc.com
Publicatiedatum: