Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria: Kartlos Farms bouwt high-tech EnviroDome

Kartlos Farms is begonnen met de eerste fase van de bouw van hun EnviroDome Greenhouse Ventilation System (EGVS). Deze zal later in het jaar nog met 25 hectare worden uitgebreid. Het EGVS is op de markt gebracht in Nigeria door Aida Agro-allied services limited en is het eerste systeem van zijn soort in het land. Een groot probleem in Nigeria zijn de miljoenen ondervoede inwoners en dit heeft Kartlos Farms ertoe gebracht te investeren in een relatief kapitaalintensieve kastechniek. Het geïmporteerde EnviroDome Greenhouse Ventilation System uit China en Israël (onderdelen van netten) is zeer geschikt om tomaten, komkommers, kool, paprika, broccoli, wortelen en vele soorten bladgroenten in te telen. 


Het team van AIDA Agro-allied services installeert een dubbele unit van het EnviroDome systeem

De leidinggevende van de kas, Busayo Babalola, zegt dat "Kartlos Farms door het gebruik van deze nieuwste technologie een belangrijkste trend zet wat betreft kasproductie in Nigeria". De productie van tomaten op substraat met deze kastechniek zal de oogst en opbrengt gaan verbeteren, zo zegt project manager Lanre Akomolafe. Het management heeft ook de ambitie om samen te gaan werken met buitenlandse bedrijven en investeerders die handelen in zaden. Het hoofd van de ICT-afdeling, Mayowa Odeyemi, geeft aan dat het bedrijf al bezig is om de temperatuur en luchtvochtigheid in de kas te koppelen aan hun centrale computersysteem. 




De bouw van deze dubbele unit is bijna voltooid


De financieel manager, Hammed Ogunsehinde, legt uit dat Kartlos Farms ook is opgericht om moderne tuinbouw in Nigeria te bevorderen. De recente bouw van KFL, dat multi-miljoenen naira* gekost heeft, is een mijlpaal die door velen onmogelijk werd genoemd. Het Kartlos EnviroDome bevat een koeltechniek en een irrigatiesysteem. De eerste oogst zal in juli 2017 gereed zijn.




De EGVS constructie bij Kartlos Farms in Ibadan, Nigeria


"We zijn de Forest and Horticultural Crops Research Centre en het college van Basic and Applied Sciences van de universiteit van Ghana erg dankbaar voor het trainen van ons personeel. Ons doel is om tomaten met betere smaak te produceren waardoor we tegemoet kunnen komen aan de groeiende vraag van consumenten. Kartlos Farms zal ook trainingen geven over kasgroenten en en tuinbouw, wat een positief effect op de economie zal hebben, zegt vennoot Osinowo Olowolabi.

* 1 naira = €0,0029

Voor meer informatie:
www.kartlosfarmsltd.com


Publicatiedatum: