Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syrische vluchtelingen aan de slag in glastuinbouw Jordanië

Er is een nieuw project gestart in Jordanië dat moet leiden tot een verbeterde voedselzekerheid in combinatie met het creëren van werkgelegenheid voor Syrische vluchtelingen en Jordaniërs. Daarnaast opent het ook deuren voor Nederlandse bedrijven om hun aanwezigheid in Jordanië uit te breiden.



Het door Nederland gefinancierde programma HEAD (Food Security and Creating Employment Opportunities for the Syrian Refugees and Jordanians in Hydroponic Agriculture Production and Improving the Value Chain in the Agriculture Sector) heeft als doel het verbeteren van de waardeketen in de Jordaanse agrarische sector en richt zich op Syrische vluchtelingen en Jordaniërs.

Werk en voedsel in Jordanië
Het project moet leiden tot een verbeterde voedselzekerheid en het creëren van werkgelegenheid voor de Syrische vluchtelingen en Jordaniërs. Belangrijkste elementen van het programma zijn:
  • het vergroten van de capaciteit en het gebruik van technologie in de tuinbouwsector van Jordanië;
  • het creëren van platforms en partnerschappen voor samenwerking tussen de Nederlandse en Jordaanse agrarische bedrijven, inclusief leveranciers;
  • uitbreiding van de basiskennis van de nieuw geïntroduceerde systemen van teelt en bewaring bij Jordaanse kwekers en bedrijven.


Samenwerking Nederland en Jordanië
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt financiële middelen voor Jordaanse telers en opslagbedrijven om deze technologieën te verkrijgen. Het opent ook deuren voor Nederlandse bedrijven om hun aanwezigheid in Jordanië uit te breiden. Zowel de Nederlandse als de Jordaanse projectpartners zullen naar verwachting bijdragen aan het succes van de implementatie door:
  • Ondersteuning van technologieoverdracht en kennisdeling tussen Nederlandse en Jordaanse partners
  • Investeren in trainingen, demonstraties, workshops en vergaderingen voor het delen van kennis.
  • bijdragen aan de kosten van nieuwe installaties door kostenverdeling tussen Jordaanse kwekers en bedrijven en kortingen door de Nederlandse leveranciers.
Het project steunt de bevordering van de hydroponische landbouw op drie boerderijen in de Jordaanvallei en de hooglanden van Jordanië.

Het project wordt uitgevoerd in Jordanië door EcoConsult in samenwerking met de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, HollandDoor Cooperative U.A., en Bureau Leeters.

Bron: Wageningen University & Research
Publicatiedatum: