Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense komkommerprijzen laagste in vijf jaar

De komkommerprijzen in Oekraïne zijn zo flink gedaald dat komkommers er voor de laagste prijs in vijf jaar worden aangeboden. In de zuidelijke en Zakarpatta-regio's kostte het product 0,53-0,60 euro per kilo en nu zijn telers het al eens geworden over de verkoop voor 0,21-0,32 euro per kilo. 

Hiermee zijn Oekraïense komkommers bijna twee keer zo goedkoop als een jaar geleden. Telers klagen dat zelfs deze prijs geen grote vraag verzekert en dat de prijzen in verbinding staan met een beperkte export. Onlangs exporteerde Oekraïne jaarlijks 10.000 tot 17.000 ton komkommers.

Het grootste volume Oekraïense komkommers werd eerder geëxporteerd naar Rusland, maar dat land verbiedt nu al twee jaar lang elke levering groenten en fruit uit Oekraïne. Het Russische embargo dwong de Oekraïense producenten op zoek te gaan naar alternatieve markten.

"Vorig jaar zagen we de eerste aanzienlijke verandering in de geografie van de leveringen Oekraïense komkommers. Ondanks de daling in vergelijking met vorige jaren hebben we nog steeds positieve kwalitatieve veranderingen bereikt. We hebben de Oekraïense producten namelijk op de tamelijk veeleisende EU-markt geïntroduceerd", aldus Tetiana Hetman, hoofd van Info-Shuvar. "Dit jaar voldoet men aan alle voorwaarden voor het verhogen van het aantal leveringen in de regio. In de eerste drie maanden van dit seizoen verdubbelde het komkommerexportvolume dat van Oekraïne naar de EU ging."
Publicatiedatum: