Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw teeltsysteem van Fibonacci: BerryFarm800

Aardbeienimport wellicht niet meer nodig in Rusland

Van Kaliningrad tot Yakutia: het is nu mogelijk om het hele jaar door aardbeien te telen in Rusland met een totaal van zes oogsten per jaar. Het Russische bedrijf Fibonacci presenteerde een innovatief product voor de landbouw: het geautomatiseerde verticale teeltsysteem BerryFarm800, dat het mogelijk maakt het hele jaar door aardbeien te telen.

BerryFarm800 kan zes aardbeienoogsten per jaar produceren, ook in de wintermaanden. Het bedrijf heeft ruimte voor 76.800 planten, die vijftien ton aardbeien per maand opleveren. Het beheren van het bedrijf vereist geen speciale kennis of veel personeel: er zijn slechts vijf mensen nodig aangezien alle processen geautomatiseerd zijn. Ook is bediening op afstand mogelijk dankzij een programma dat speciaal is ontwikkeld voor BerryFarm800.

Een van de voordelen van het systeem is dat er geen kas gebouwd hoeft te worden. De BerryFarm800 kan in elke handelsruimte worden geïnstalleerd, zoals magazijnen, productiekamers enzovoort, maar is volledig afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Een ander voordeel is de snelle installatie.

Het product van het Russische bedrijf kent over de hele wereld geen gelijke en volgens deskundige beoordelingen zou het een belangrijk effect kunnen hebben op het Russische voedselbeleid. De BerryFarm800 zou zelfs de import van aardbeien volledig onnodig kunnen maken.

"Gezien de huidige omstandigheden van sancties en een streng importbeleid is dit product momenteel economisch aantrekkelijk voor alle consumentengroepen. De apparatuur kan in elk land worden geleverd", aldus een vertegenwoordiger van Fibonacci.

Source: fermer.bg
Publicatiedatum: