Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sla al weken in een dal"

Tholen - Het seizoen is bijna in volle gang. "Mei en juni zijn voor ons meestal de topmaanden met veel handel", vertelt Robert Van Ooijen van Van Ooijen Groenten- en fruitimport. Hij koopt producten in op de Belgische veilingen en geeft aan dat de groentenprijzen op dit moment (1 mei) over het algemeen niet heel bijzonder zijn. "Als het gaat om paprika's, liggen de gele op 1,15, de rode op 1,25 en de groene rond de 70 tot 75 cent. Opvallend is dat de kleine paprika's het beter doen in prijs. Door het koudere en grijze weer ligt de productie lager en kosten kleinere paprika's 30 tot 40 cent per kilo meer dan hun grotere broers."

In het dal

Volgens Robert gaat het met de sla al een tijdje niet goed. "De kropsla zit al wekenlang in een dal en prijzen gaan niet hoger dan 15 cent. Na de koude in Spanje dit jaar is er een tijd lang weinig productie geweest van alle slasoorten. Nu is er meer dan voldoende. Voor de speciale soorten wordt ook niet veel gegeven. De Lollo Rossa zit nu op 30 tot 35 cent en Bionda maar 15. Die hebben het ook een stuk beter gedaan."



Aubergines en courgettes
De aubergineprijzen hebben nog niet veel pieken gehad. "Momenteel wordt er tussen de 55 en 60 cent voor aubergines betaald voor de 225 en 300 grams. Courgettes liggen nog een stuk lager, prijzen variƫren van 10 tot 20 cent. Het is niet te hopen dat ze dezelfde richting uit gaan als vorig jaar. Toen was het 4/5 cent op een moment dat het volume heel hoog lag."



Aardbeien en asperges hoger
De twee A's doen het momenteel op prijsgebied beter dan de rest. "Aspergeprijzen zijn gestegen sinds vorige week. Vrijdag lagen ze rond de 5,5 tot 6 euro en nu is dat 8 euro. Het heeft ook te maken met het aanbod op de nationale vrije dag (1 mei). Er stond minder aanvoer dan vorige week vrijdag. De aardbeienprijzen liggen ook nog steeds hoog. Dit weekend waren ze wat gezakt, maar nu was het 1,50 tot 2 euro per halve kilo voor de grote. Voor de kleintjes werd 1,20 tot 1,30 betaald."

Voor meer informatie:
Robert Van Ooijen
Van Ooijen Groenten- en fruitimport
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +3215565531
Mobiel: +31651545998
robert@vanooijenbv.nl
www.vanooijenbv.nl
Publicatiedatum: