Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 september, Heeswijk-Dinther

Aardbeien Demodag gaat de grond uit

In 2017 is de Aardbeien Demodag, anders dan de afgelopen jaren, gericht op aardbeienteelten uit de grond. Dit jaar vindt de Aardbeien Demodag op vrijdag 1 september plaats bij het bedrijf van Verkuijlen Groenten en Fruit in Heeswijk-Dinther. De locatie Vorstenbosseweg van Verkuijlen is voorzien van stellingenteelt, trayvelden en bedekte teelt onder glas. Het demoterrein bevindt zich hiernaast, op de hoek Vorstenbosseweg / Kleine Bosweg 3. Bij deze veelzijdige locatie worden diverse proeven van rassen, gewasbescherming en meststoffen in tunnel of op stellingen gerealiseerd, met de professionele ondersteuning vanuit Delphy. HortiNova zal tevens een bakkenproef verzorgen tijdens de Aardbeien Demodag.

Op het demoterrein kunt u als bezoeker parkeren op het grasland en direct de proeven en informatiemarkt bezoeken in de naastgelegen tent. Hier wordt u ontvangen met koffie en aardbeiengebak, en tussendoor zijn de aardbeien van de smaaktest beschikbaar om te keuren. Afzetorganisaties en diverse aardbeientelers laten hiervoor jaarlijks hun lekkerste aardbeien meedingen naar de inmiddels beroemde titel 'lekkerste aardbei' Er zijn buiten diverse machinedemonstraties en praktijkopstellingen te bezichtigen. U kunt zelfs meedingen naar de ballonvaart die ABAB verloot.

De aardbeiensector blijft naar vooruitgang streven. Om die te bereiken, zijn steeds innovatie, verbetering en vernieuwing nodig. Drie kreten, die de inhoud van de Aardbeien Demodagen aardig samenvatten: elkaar blijven ontmoeten en inspireren om tot innovatie te kunnen komen tijdens een mooi netwerkmoment om elkaar weer eens te spreken. Op de Aardbeien Demodag zijn ieder jaar 500 mensen aanwezig vanuit beroepsmatige interesse als teler of periferie. Voorafgaand aan de Aardbeien Demodag krijgen alle aardbeientelers in Nederland het uitgebreide demomagazine toegestuurd waarin de proefbeschrijvingen van 2016 en 2017 toegelicht zijn.

De Aardbeien Demodag 2017 wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor The Greenery, en mede door de Rabobank.
Publicatiedatum: