Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Hoogendonk, General Trading & Consulting

"We zoeken met Tsjechische en Slowaakse AGF een plaats op de Nederlandse markt"

Tholen - De Nederlander Jan Hoogendonk vertegenwoordigt de firma General Trading & Consulting (GTC) in Bratislava (Slowakije), dat zich richt op de export van verse groenten en fruit voor Tsjechische en Slowaakse telers. "Er werd hier lange tijd alleen geleverd voor de binnenlandse markt met behulp van lokale rassen. Daarin is verandering gekomen, omdat meer en meer gebruik gemaakt wordt van buitenlandse rassen van onder meer Bejo, Enza Zaden, Nunhems en Rijk Zwaan en buitenlandse teelttechnieken. Daardoor kan de kwaliteit zich meten met het buitenland. We zijn benieuwd of we belangstelling kunnen wekken voor deze producten in Nederland!"



Volgens Jan heeft de teelt in Tsjechie en Slowakije zich behoorlijk ontwikkeld. "Dit geldt voor de teelt onder glas, folie en vollegrond. Door de overgang van coöperaties naar privé tuinders is de betrokkenheid toegenomen en hebben de tuinders hun oorspronkelijke eigendommen teruggekregen, zodat de arealen vaak zeer uitgebreid zijn." General Trading & Consulting levert onder meer koolsoorten, koolrabi (vroeg en laat), slasoorten, tomaten, paprika, radijs (wit en rood), wortelen (winter en zomer), aardappelen en fruit. Afzetkanalen zijn winkels, scholen (met eigen keuken) en binnenlandse groothandels en supermarktketens.



"We denken ons op de Nederlandse markt te kunnen onderscheiden door de vroege beschikbaarheid van bepaalde gewassen, de kwaliteit van de Nederlandse rassen en onze snelle levering en prijsniveau. Verpakking en transport verzorgen wij en op verzoek kunnen we ook foto's en monsters toesturen," vertelt Jan. "Daarbij willen we ook de import op gaan zetten van deze producten in de periode dat de groenten hier niet voldoende aanwezig zijn."

Voor meer informatie:
Jan Hoogendonk
General Trading & Consulting
aew@planet.nl