Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ammoniaklek in koelleiding van Koelhuis WFO

Door een lekkage bij opslagbedrijf Koelhuis WFO in Zwaagdijk (Noord-Holland) is zaterdag ammoniak vrijgekomen. Het gebied rondom het bedrijf is in een omtrek van 500 meter afgezet. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten. De politie heeft een NL Alert verstuurd om alle omwonenden te waarschuwen. Verder heeft Rijkswaterstaat vanwege de ammoniaklucht de N240 tussen Hoogkarspel en de weg Zwaagdijk afgesloten. Het gaat om de zogeheten Markerwaardweg.

Achtduizend liter
De ammoniak concentreert zich binnenin het bedrijf, waar de lekkage is ontstaan. Desondanks blijven alle maatregelen van kracht tot het lek is gedicht. Inmiddels is de brandweer met speciale pakken naar binnen gegaan om de koelleiding te repareren. Hoe de lekkage is ontstaan, kon de brandweer nog niet zeggen. Wel dat er maximaal achtduizend liter ammoniak zit opgeslagen in de leiding. Ammoniak wordt gebruikt als koelmiddel. De brandweer verwacht dat de werkzaamheden rond 15.00 uur zijn afgerond en dat de mensen dan hun ramen en deuren weer kunnen openen.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum: