Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
net als FC Barcelona

FC Volendam bedankt fans met paprika's

Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van FC Volendam, op vrijdag 28 april, zullen de spelers van het eerste elftal hun supporters bedanken voor de steun die ze tijdens de competitie mochten ontvangen. Dit doen ze op een gelijke wijze als FC Barcelona dat doet, namelijk door het uitdelen van paprika's aan het publiek. Een klein verschil is er wel. Bij FC Barcelona worden er rode paprika's uitgedeeld en FC Volendam deelt oranje paprika's uit zoals ook hun clubkleur is.



In Barcelona is het de gewoonste zaak van de wereld om hun supporters op deze manier te bedanken. De spelers delen na de laatste wedstrijd van de competitie rode paprika's uit aan het publiek. Ze worden na de wedstrijd uitgedeeld, maar ook vanaf het veld worden ze keurig naar het publiek gegooid. De spelers doen dit als een gebaar van dank voor de support die ze van het publiek mochten ontvangen gedurende de competitie. Paprika staat in Barcelona voor geluk en dank. Daarnaast zit er nog een diepere gedachte aan deze traditie. Al jaren is er sprake van een rivaliteit tussen Real Madrid en Barcelona. Paprika's worden namelijk in een groot gedeelte van Spanje geteeld. Door het uitdelen van deze paprika willen de Catalanen duidelijk maken dat hun paprika's kwalitatief beter zijn dan wat er elders (lees regio Madrid) geteeld wordt.

In totaal zullen er op vrijdag 28 april direct na het eindsignaal van de wedstrijd een kleine 1.000 oranje paprika's aan het publiek worden uitgedeeld. De actie wordt gesponsord door de Vereniging van de Nederlandse Oranje Paprikatelers. Zij stellen deze gezonde vruchtgroente ter beschikking en een aantal van hen is op 28 april ook aanwezig.

Voor meer informatie:
www.fcvolendam.nl
www.oranjepaprika.eu
Publicatiedatum: